Divarlı Ahmet Yesevi Ortaokulunda, TUBİTAK destekli bilim fuarı açıldı.

Bilim Fuarına, Çiftlik Kaymakamı Sayın Mustafa DİNÇ, Divarlı Belediye Başkanı Mustafa Balcan, Azatlı Belediye Başkanı Şahin Polat, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Çelik ve öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Bilim fuarı oldukça eğlenceli dakikalara sahne oldu. Çiftlikli öğrenciler daha önce görme imkanı bulamadıkları bir çok deneyin nasıl yapıldığını yaparak yaşayarak öğrenme fırsatı yakaladılar.

Proje yöneticiliğini fen bilimleri öğretmeni Emre Acur ’un üslendiği bilim fuarında birbirinden ilginç projeler, roketler, gösteri deneyleri ve robot etkinlikleri sergilendi. Katılımcıların ilgisini özellikle Tubitak’ın bu yıl ilk defa uyguladığı robot etkinlikleri çekti.

Çiftlik Kaymakamı Sayın Mustafa Dinç; “Çiftlik ilçemizde ilk defa TUBİTAK destekli bilim fuarı yapılmıştır. Bu tür etkinlikler eğitimde kaliteyi artırmaya yardımcı olmaktadır. Yapılan çalışmada emeği geçen okul müdürü, danışman öğretmenler ve tabiki öğrencilerimize teşekkür ediyoruz. Çiftlik Kaymakamlığı olarak, bu tür etkinliklere desteklemeye devam edeceğiz” dedi.
Editör: TE Bilişim