Proje kapsamında alınmış olan eğitimin akabinde ilimizde İŞKUR İş ve Meslek Danışmanları, Niğde İl Milli Eğitim Müdürlüğü Rehber Öğretmenleri, Niğde Ticaret ve Sanayi Odasına bağlı işletmelerin İnsan Kaynakları Profesyonelleri işbirliğiyle Üniversitemiz ile MEB'e bağlı genel, mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarında eğitim gören öğrencilerimizin doğru meslek seçimine katkı sağlamaya, genç işsizliği azaltmak adına sektörün ihtiyaç duyduğu işgücünü nitelikli duruma getirmeye yönelik çalışmalar ve 2020 yılında işbirliğiyle Benim Ustam, Rol Modelim, Meslek Tanıtım Günleri, Usta Çırak Buluşmaları ve İstihdam Buluşmaları gibi faaliyetler gerçekleştirilecek.

Kariyer Koçluğu – Eğiticilerin Eğitimi projesi sertifika törenine Niğde Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ali Bingül, Niğde İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, Ahiler Kalkınma Ajansı Niğde Yatırım Destek Ofisinden Koordinatör Davut Yeşil ve Uzman Serhat Taşdemir, Niğde Rehberlik Araştırma Müdürü Halil İbrahim Aşıcı katıldı.

Sertifika töreninde konuşan İŞKUR İl Müdürü Ali Bingül “2020 yılında bu eğitimin çıktılarını görmek için heyecanlandığını, gençlerin meslek seçiminde ve kariyer planlama sürecinde İŞKUR'dan da istifade edecek olmalarından mutluluk duyduğunu" belirtmiştir. Niğde İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim YAŞAR konuşmasında "kurumlar arası işbirliğinden ve bu işbirliği sonucu yürütülecek projelerden memnuniyetini dile getirmiştir"dedi.

Eğitmen M. Serkut Kızanlıklı tarafından gerçekleştirilen eğitim sonunda katılımcılara sertifikaları verilirken, sertifika töreni toplu fotoğraf çekimiyle tamamlandı.

Editör: TE Bilişim