CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in, köy ve kasabalarda terk edilmiş ve atıl vaziyette bekletilen okulların durumunu, TBMM gündemine taşıdığı yazılı soru önergesine Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’dan yanıt geldi.  Bakan yılmaz, kapanan köy okullarının muhtarlıklara teslim edildiğini açıkladı. 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, önergesinde Niğde ile birlikte Nevşehir, Aksaray, Kırşehir ve Yozgat illerindeki köy ve kasabalarda terk edilmiş ve atıl durumda bulunan okulların olduğuna dikkat çekti. 

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, önergesinde bu illerdeki 2017 yılında kapanan okul sayılarını, son 15 yılda kullanılmayan ve farklı kurumlara devredilen okul binalarının durumunu gündeme getirerek, “Terk edilmiş okulların kütüphane, sosyal faaliyet ve buna benzer amaçlarla kullanılan var mıdır? Taşımalı eğitim ve öğrenci yokluğu nedeni ile okul faaliyeti olmayan köy sayısı kaçtır?” şeklindeki soruların yanıtlanmasını istedi. 

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Niğde’de öğrenci azlığı nedeniyle kapalı ve atıl vaziyette olan okul sayısının 50 olduğunu açıklarken, İl genelinde taşımalı eğitim ve öğrenci yetersizliği nedeniyle kapanan köy okullarının korunması amacıyla köy muhtarlıklarına teslim edildiğini, öğrenci sayısının yeterli sayıya ulaşması halinde eğitim öğretime hazır hale getirileceğini belirtti.  

Nevşehir’de 2017 yılında köy ve kasabalarda öğrenci olmadığı için kapanan okulun bulunmadığı, taşımalı eğitim ve öğrenci azlığı nedeniyle okul faaliyeti olmayan köy sayısının 66 olduğu bildiren Bakan İsmet Yılmaz, Kırşehir’de ise 2017 yılında öğrenci olmadığı için kapanan okul binası sayısının 9, okul olarak faaliyette iken son 15 yılda kullanılmayan ve muhtarlıklara sosyal faaliyetlerde kullanılmak üzere devredilen okul binası sayısının ise 69 olduğunu açıkladı. 

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Aksaray’da 2017 yılında öğrenci olmadığı için kapanan okul sayısının 7 olduğu, okul olarak faaliyette iken son 15 yılda kullanılmayan ve farklı kurumlara devredilen okulun bulunmadığı, taşımalı eğitim ve öğrenci yokluğu nedeniyle okul faaliyeti olmayan köy sayısının 1 olduğu bildirdi. 

Bakan Yılmaz, Yozgat’ta 2017 yılında öğrenci azlığından dolayı kapanan köy/kasaba okul sayısının 16 olduğu, 72 okul ve lojmanın sosyal faaliyette kullanılmak üzere muhtarlıklara devredildiğini söyledi.

​ 

Editör: TE Bilişim