Sağlık bakanlığı tarafından İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri Birimince Kamu ve Özel sektör çalışan vatandaşlara yönelik sertifikalı ilkyardım eğitimleri ücretsiz olarak verilmeye başlandı.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Niğde Sağlık İl müdürü Dr. Dursun Koç, “ Bilindiği üzere; Meydana gelen kazalardaki ölümler ve sakat kalmaların en büyük nedenlerden birisi de kazalara müdahale eden kişilerin ilk yardım uygulamalarını bilmemesinden veya yanlış uygulamalardan kaynaklanmaktadır. Bu nedenle hayatı tehlikeye düşürecek herhangi bir durumla karşılaşıldığında yapılacak ilk yardımın zamanında ve tekniğine uygun yapılması önem arz etmektedir. Yapılan araştırmalarda kazalarda ölümlerin yaklaşık yüzde 10’u ilk 5 dakika içerisinde, yüzde 50’ si ise ilk yarım saat içerisinde meydana gelmekte olduğunu açıkladı.

Dr. Koç; “ En son Karaman ilinde meydana gelen ulusal medyada da gündem oluşturan solunum yollarına yabancı cisim kaçması sonucu hayatını kaybeden vatandaşımızın karşılaştığı durum, İlkyardım Eğitimlerinin önemini bir kez daha ortaya koymuştur. Bu kapsamda; İl Sağlık Müdürlüğümüz Acil Sağlık Hizmetleri Birimince Kamu ve Özel sektör çalışan vatandaşlarımıza yönelik sertifikalı ilkyardım eğitimleri Bakanlığımızın emirleri doğrultusunda ücretsiz olarak verilmektedir. 2019 Yılı içerisinde 35 grup halinde toplamda 540 kişiye İlkyardımcı sertifikası düzenlenmiştir. Bu çerçevede; İl Sağlık Müdürlüğümüzce hem kamu kurum ve kuruluşlarının hem de özel sektörün sertifikalı ilkyardım eğitimi talepleri, ilgili mevzuat uyarınca değerlendirilip; eğitim programları düzenlenmeye devam edilmektedir. Sağlık Müdürlüğümüzce yapılan Sertifikalı İlk yardım Eğitimleri ile ilgili ayrıntılı bilgiyi 0 (388) 232 35 00 dahili 135’ ten alabilirsiniz” dedi.
 

Editör: TE Bilişim