Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Merkeze bağlı Alay Kasabası Alay İlköğretim Okulunda özel bir program yapıldı. Okulun tiyatro kulübü öğretmenleri Sümeyye Sabuncu ve Hatice Yağmur tarafından düzenlenen programda duygusal anlar yaşandı.


Okulun çok amaçlı salonunda düzenlenen programa Milli Eğitim Bakanlığı Baş Denetçisi Suhal Eriş, Millî Eğitim Müdürü Cemal Akbıyık, İl Sosyal Hizmetler Müdürü Şahin Mercan, İl Sağlık Müdür Vekili Ömer Önal, Alay Belediye Başkanı Şenol Soylu, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mesut Alkan, Çiftlik İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi, çok sayıda okul yöneticisi, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.



Programda bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Cemal Akbıyık, Eğitim Her Engeli Aşar kampanyası çerçevesinde çalışmaların ara verilmeden sürdürüldüğünü belirterek, “Aslında her insan bir engelli adayıdır. Bunun bilincinde olarak devletimizin ülke genelinde ve Niğde’de engelliler için önemli çalışmaları var. Özellikle Beyaz Ay Derneği ile Engelliler Derneği engelliler için önemli etkinlikler ve faaliyetler yapıyor. Engellileri dışlamadan onlarla birlikte hayatın içinde yaşamayı öğrenmemiz gerekiyor. Bu tür programları engelli bireylere duyarlılık ve farkındalık oluşturmak amacıyla çok önemsiyoruz. Programda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

Program Polis Meslek Yüksek Okulu öğrencilerinin Halk Oyunu gösterisi ile başlarken, Hüdavent Hatun İşitme Engelliler İlköğretim Okulu öğrencilerinin etkileyici Halk oyunu gösterisi ve Aşuk ile Maşuk gösterisiyle devam etti.

 

“Engelliler içimizden biri”

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı ve Beyaz Ay Derneği Niğde Şube Başkanı Mesut Alkan, programda engellilerin hayatımızdaki yeri konulu kısa bir konferans verdi. Engellilerin topluma kazandırılması, insan haklarının tam ve eşit sağlanması, toplumda engellilere karşı duyarlılık ve bu konuda toplum bilinci kazandırılması amacıyla uygulanan Eğitim Her Engeli Aşar projesinin iki yılını geride bıraktıklarını belirterek; “Cumhurbaşkanımızın saygıdeğer eşleri Hayrunnisa Gül hanımefendinin himayelerinde; Milli Eğitim Bakanlığı ve Devlet Bakanlığının destekleri ve Beyazay Derneği tarafından yürütülen “Eğitim Her Engeli Aşar” kampanyası başlatılmıştı. Üç yıl sürecek bu kampanyanın iki yılını geride bıraktık, üç yılda hedeflenen noktayı daha şimdiden geçtik bile. Sizler, bizler ve hepimiz; bu kampanyanın içerisinde gönüllü ve etkin birer kişi olarak bulunmaktayız. Bu çalışmalara destek vermek;  başta insani bir görev, aynı zamanda sosyal bir sorumluluktur. Onlara vereceğimiz eğitim sayesinde; onların hayata bağlanmaları, mutlu olmaları, kimseye muhtaç olmadan hayatlarını sürdürebilmeleri, kendi temel ihtiyaçlarını görebilmeleri büyük bir kazanımdır” dedi.


Editör: TE Bilişim