Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan Çevre Eğitim Merkezi tarafından faaliyete geçirilen kahraman çevreciler 2018-2019 eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü arasında protokol imzalanmış olup eğitim verilmeye başlandı.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Niğde Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hamdi Görkem Gençtürk; “ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan Çevre Eğitim Merkezi (ÇEM) 2017 yılı Haziran ayında faaliyete geçmiş, 2017-2018 eğitim yılında 1700 öğrencimize eğitim verilerek okulların kapanması ile  eğitime ara verilmiştir. Okulların açılması ile birlikte yeni eğitim yılında da çocuklarımıza çevre bilincini ve duyarlılığını küçük yaşlarda aşılamak için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında 10.10.2018 tarihinde imzalanan protokol kapsamında öğrencilerimize eğitim verilmesine başlanılacaktır. Eğitimin temel amacı, hava, su ve toprağın oluşturduğu çevremizin korunmasının gerekliliği; ambalaj atıklarının neler olduğu, geri kazanımın ve kaynağında ayrı toplamanın önemini vurgulamak ve bu konuda çocuklarımızın bilinç düzeyini arttırmaktır” dedi.

Eğitimi tamamlayan öğrencilere Kahraman Çevreci Belgesi ve Madalyası verileceğini belirten Gençtürk; “ Küçük yaşlarda öğrenilen bilgilerin, kazanılan alışkanlıkların ve görülen davranışların yaşam şeklini oluşturması nedeniyle, İlimiz genelinde eğitim gören, özellikle anasınıfı öğrencilerimizde çevre bilinci ve duyarlılığı hakkında bir farkındalık yaratmak ve genç nesillere konunun öneminin benimsetilmesi amaçlanmaktadır. ÇEM Projemiz ile çocuklarımızın Çevre Eğitimini uygulamalı ve görsel (animasyon filmlerinin gösterilmesi, afişler, tablolar vb.) olarak alması, eğlenceli uygulamalarla birlikte çevre bilinci ve duyarlılığının arttırılması hedeflenmektedir. Çevre Eğitim Merkezimizde 2018–2019 eğitim-öğretim yılında öğrencimize verilecek Çevre Bilinci Eğitimi sonrasında Kahraman Çevreci Andını okuyan öğrencilere çevreyi kirletenleri uyararak korumakla görevli  Kahraman Çevreci Belgesi ve Madalyası verilecektir. Çocuklarımız aldıkları bu eğitim sayesindeki kazanımlarını hayatlarının her aşamasında uygulamaya geçirerek çevre konusunda bilinçli bireyler olacaklardır” diye konuştu.
 
 
Editör: TE Bilişim