Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şirinevler Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi'nin adını, 'Şehit Ömer Halisdemir Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi' olarak değiştirme kararı aldı.

ADINI TAŞIYAN TABELA TAKILDI

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya tarafından onaylanan karar sonrasında okula Niğdeli hemşerimiz Özel Kuvvetlerde Görevli Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'in adını taşıyan tabela takıldı.

Mahalle sakinleri, okula demokrasi şehidi Ömer Halisdemir'in adının verilmesinden memnun olduklarını ifade etti.

Bilindiği üzere, dünkü MGK toplantısının ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'da televizyondan Niğdeli Astsubay Ömer Halisdemir'in kahramanlığından söz etmişti. 

OLAY NASIL OLDU?

 

DARBECİ GENERALİ ALNINDAN VURMUŞTU

FETO'cu darbecilerin Ankara’daki hedeflerinden biri de TSK’nın en seçkin birliklerini barındıran Gölbaşı’ndaki Özel Kuvvetler Komutanlığı (ÖKK) olmuştu.

Güneydoğu’da görevli darbeci general 1. Özel Kuvvetler Tugay Komutanı Tuğgenaral Semih Terzi, askeri uçakla Ankara’ya gelmiş, darbecilerin harekete geçmesiyle Terzi, beraberindeki 20-30 kişilik silahlı ÖKK’ya gitmişti. Bu sırada içerideki darbeci subaylar da harekete geçmişti.

Terzi başkanlığındaki Özel Kuvvetler Komutanı Tümgeneral Zekai Aksakallı da makamının bulunduğu binaya geçmişti.

"KOMUTANIMIN EMRİ SİZİ İÇERİ SOKAMAM"

Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir, o an eşiyle Gazi Orduevi’nde olan komutanı Aksakallı’yı aradı: “Komutanım başlarında Terzi Paşa olan bir grup makamınızı teslim almaya geldi” dedi. Aksakallı, “Evladım oranın namusu sensin, makamı teslim etme, geliyorum” talimatı verdi. Aldığı emrin ardından silahını çeken Halisdemir, “Komutanımın emri, sizi içeri alamam” dedi. Darbeci general Terzi ise Halisdemir’e “Yönetime el koyduk, yeni komutanın benim, yukarı çıkacağız” cevabını verdi.

Yaşanan tartışmanın ardından Astsubay Halisdemir, darbeci general Terzi’yi alnından vurdu. Terzi, helikopter ile kaldırıldığı GATA’da ölürken, kahraman Astsubay Halisdemir şehit edildi. Olay sonrası çıkan çatışmalarda Terzi’nin yanı sıra 7 darbeci subay daha öldürülürken, 36’sı teslim alındı. Terzi ve iki darbecinin öldüğü olaya adı karışan, aralarında albaydan astsubaya kadar birçok rütbelinin bulunduğu darbeciler, Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında Gölbaşı Sulh Ceza Hâkimliği’nce tutuklandı.






Editör: TE Bilişim