Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinde, “Şiddetin Çok Boyutlu Etkileri ve Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele” sempozyumu ve “Mutlu Yarınlar İçin Çalışıyoruz” adlı panel gerçekleştirildi.

Etkinliklerin ilk gününde “Şiddetin Çok Boyutlu Etkileri ve Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele” adlı çevrim içi sempozyuma 19 Üniversitenin Kadın Araştırma Merkezleri katıldı.

Bu sempozyumda Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi  Kadın Aile ve Sosyal Politikalar Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Nalan Gördeles Beşer “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Kadın Araştırmaları Merkezlerinin Rolü” adlı panele panelist olarak, programın ikinci oturumuna ise Oturum Başkanı olarak katıldı. Üniversite  Kadın Aile ve Sosyal Politikalar Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Nalan Gördeles Beşer kadına yönelik mücadelede kadın araştırma merkezlerinin rolü konulu sunumunu yaparken birçok önemli detayı da katılımcılar ile paylaştı. Doç. Dr. Nalan Gördeles Beşer sunumunda ayrıca Üniversitemiz bünyesinde yapılan çalışmalar hakkında da açıklamalarda bulundu.

Etkinliklerin son gününde ise moderatörlüğünü Doç. Dr. Nalan Gördeles Beşer’in yaptığı “Mutlu Yarınlar İçin Çalışıyoruz” adlı panel gerçekleştirildi. Panele, Öğr. Gör. Arzu Şahan ve Sosyal Hizmetler Uzmanı Şükran Gök panelist olarak yer alırken, Niğde Vali Vekili Doğukan Mızrak, Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Uslu ve protokol üyeleri de programa katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Rektör  Prof. Dr. Hasan Uslu programdaki açılış konuşmasına, “Bugün Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü etkinlikleri kapsamında bir aradayız. Toplumumuzun yapıtaşı ve geleceğimize ışık olan kadınlarımız, faaliyet gösterdikleri her alanı güzelleştirmiş, yaptıkları çalışmalarla hep en iyisini ve güzelini ortaya çıkarmışlardır” sözleri ile başladı.

“Maalesef kadınlarımız kimi zaman şiddetin hedefi olmuş ve bu tür olaylar bizleri derinden üzmüştür” diyen Rektör  Prof. Dr. Hasan Uslu, açıklamalarını “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi kahraman Türk kadını, yerde sürüklenmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıktır. Biz de bu fikir doğrultusunda kadınlarımıza her türlü desteği vermeye her zaman hazırız” diyerek sürdürdü.

Rektör, “Bu duygu ve düşüncelerle, başta bizlere büyük emekler veren annelerimiz ve Türk kadınları olmak üzere tüm dünya kadınlarının Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nü kutluyor, saygılar sunuyorum” diyerek sözlerine son verdi.

Panelist olarak katıldığı programda açıklamalarda bulunan Öğr. Gör. Arzu Şahan şiddete karşı eğitimin ailede başladığını vurgulayarak çocukluk döneminde alınan eğitimin ve daha sonra kişinin kendini geliştirmesinin şimdiki kişiliğinin oturmasında çok büyük rol oynadığını ifade etti.

Öğr. Gör Arzu Şahan açıklamalarının sonunda, değişimin bireylerin kendi içinde başlaması gerektiğini de sözlerine ekledi ve iletişimin öneminden de kısaca söz etti.

Hemen akabinde kürsüye çıkan panelist Sosyal Hizmet Uzmanı Şükran Gök ise “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Ulusal Eylem Planı” adlı sunumunda önümüzdeki dört yıl boyunca bu konuda neler yapılabileceğini program katılımcıları ile paylaştı.

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinde BAP Yönergesi Bilgilendirme Etkinliği Düzenlendi Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinde BAP Yönergesi Bilgilendirme Etkinliği Düzenlendi

Etkinlik sonunda soru cevap kısmında söz alan Niğde Vali Vekili Doğukan Mızrak da kadına şiddetle mücadele noktasında ciddi çalışmalar yapıldığından bahsederek Niğde Valiliğinin bu konuda yoğun bir çalışma yürüttüğünü de aktardı.

Program, teşekkür belgeleri takdim edilerek toplu fotoğraf çekiminin ardından son buldu.

Editör: TE Bilişim