Bu yıl 10’uncusu gerçekleştirilen 'Çiftçi Kadınlar Yarışıyor' adlı bilgi ve proje yarışmasının bölge elemeleri Kayseri’de yapıldı.


Niğde’de yapılan elemelerde 1. olan Bor İlçesi Bahçeli Kasabası’ndan Hanife Tan Niğde’yi Kayseri elemelerinde temsil etti.

İl, bölge ve Türkiye finali olarak üç aşamada yapılan Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi ve Proje Yarışmasının bölge finaline, Osmaniye, İçel, Adana, Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Kayseri, Kilis, Niğde illerinin birincilerinin katılımıyla Kayseri'de gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilen organizasyonda; “Dünyada hiçbir milletin kadını ‘Ben Anadolu kadınından fazla çalıştım ve zafere götürmekte Anadolu kadını kadar emek verdim’ diyemez.. diyen Atatürk ve tüm şehitler için saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başladı konuşmaların ardından folklor gösterileri sunuldu. Yarışmacıların tanıtıldığı videoların ardından yarışmaya geçildi.

Çekişmeli geçen yarışmada birinci Osmaniye'den katılan Hasret Lök, ikinci Hatay'dan katılan Fatma Güverçin, üçüncü İçel'den katılan Meral Akçal oldu.

Birinciye 3 bin TL, ikinciye 2 bin TL, üçüncüye bin TL ve katılan diğer yarışmacılara 500'er TL ile ödüllendirildiler.

Birinci olan ve Osmaniye’yi temsil eden Hasret Lök’e Kayseri Valisi Şerif Yılmaz, Hatay'dan katılan Fatma Güverçin’e Kayseri İl Genel Meclis Başkanı Sadettin Aydın, üçüncü İçel'den katılan Meral Akçal’a Kayseri İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Özkan Kayacan sembolik çekleri takdim ettiler.

Niğde’yi temsil eden yarışmacımız Hanife Tan yarışmada 6. oldu. Yarışma sonunda Hanife Tan’a moral veren ve yarışmayı izleyen Niğde İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat Türkmen “Toprak Anamız Hanife Tan gönlümüzün birincisidir. Bu bir yarışmadır sonuçta bir kazanan olacaktır. Ben kendisine verdiği çabadan dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.


Editör: TE Bilişim