İzmir'in Ödemiş ilçesinde, okul müdürünün makamında uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirmesi, Niğde’de protesto edildi. 

Niğde Ömer Halisdemir meydanında "Eğitimde Şiddete Dur De" konulu basın açıklamasını yapan Eğitim Bir Sen Niğde Şube Başkanı Hasan Orhan, yaşanan olayı hatırlatarak, " Geleceğimizi hedef alan şiddeti lanetliyor, yetkilileri tedbir almaya davet ediyoruz" dedi.

Olayın üzüntüsünü yaşadıklarını dile getiren Orhan, " Eğitimcileri hedef alan ve hazin sonuçlara yol açan şiddet sarmalı her bakımdan üzücü olduğu kadar düşündürücüdür. Sebebi ne olursa olsun, iki lise öğrencisinin okul yöneticisine karşı öldürme kastıyla hareket etmesi, şiddetin vardığı noktanın en açık göstergesidir. Aynı gün Iğdır Merkeze bağlı MEV Anadolu Lisesinde Müdür Başyardımcısı olarak görev yapan Yücel Düzci ise, saldırıya uğrayan öğrencilerini korumaya çalışırken,gözü dönmüş kişilerin sopalı, bıçaklı, muştalı saldırısına uğramış, ağır yaralı olarak hastanede tedavi altına alınmıştır.Öğretmenimize acil şifalar diliyoruz" diye konuştu.

Niğde’de öğretmenlere çeşitli şekilde saldırılar olduğunu belirten Orhan, ‘‘okul müdür yardımcımız okul bahçesinde bir veli tarafından darp edildi, geçen hafta bir kadın öğretmenimiz ders esnasında sınıfa giren bir veli tarafından boğazı sıkılarak darp edildi, bir okul müdürümüze bir öğrenci tarafından öğrencilerin önünde galiz küfürler edildi. Bir kadın öğretmenimiz dövülmek istenen öğrencisini korurken sözlü saldırıya uğradı, akabinde aile tarafından tehditler aldığı için yer değiştirmek zorunda kaldı. Kim hangi amaçla yaparsa yapsın, genelde bütün vatandaşlarımızı, hususen eğitimcileri hedef alan şiddet saldırılarını kınıyoruz’’ şeklinde konuştu.
Editör: TE Bilişim