Milli Eğitim Bakanlığının koordinasyonunda 81 ilde aynı anda İstiklal Marşı ve bayrak töreni gerçekleştirildi.

Niğde de gerçekleştirilen törene Cumhuriyet ilkokulunda katılan TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal işler komisyonu üyesi ve AK Parti Niğde Milletvekili Selim Gültekin: “Biz, hafta başlangıcını İstiklal Marşı ile yapıp haftanın son iş gününü de İstiklal Marşı ile kapatan manevi duyguları yüksek olan bir milletiz. Yolda yürürken dahi duyduğunda, durup İstiklal Marşımıza katılan asil bir milletiz. Hepimiz öğrencilik dönemi geçirdik, milletimizin kanıyla yazdığı destanı en iyi anlatan İstiklal Marşımızın bizdeki yeri bir başkadır. Her pazartesi sabahı ve her cuma akşamı Türkiye'nin dört bir yanındaki okul bahçelerinden gür bir sesle yükselen İstiklal Marşı'mızı, maalesef salgın koşulları nedeniyle bir süredir yan yana okuyamıyoruz. Sayın Milli Eğitim Bakanımız Ziya Selçuk’un çağrısı ile haftaya en güzel şekilde başlamak için 81 ilde eş zamanlı olarak İstiklal Marşımızın eşliğinde bayrak törenimizi gerçekleştirdik.  Bizde, Cumhuriyet İlkokulumuzda, öğrencilerimize ve öğretmenlerimizle ayrı kaldıkları okullarının bahçesinden, eşlik ederek bu coşkuya ortak olduk. En kısa sürede fiziki olarak yine yan yana coşkuyla okullarımızı, bahçelerimizi, sokaklarımızı, şehirlerimizi İstiklal Marşımızla inleteceğimiz güzel günlerin yeniden gelmesini diliyorum.” Dedi.

İyi ki Varsın Kızılay

Yaşadığımız pandemi sürecinde okullarımızın boynu bükük kaldı. Maalesef çocuklarımızın eğitimlerini evlerinden uzaktan eğitimle devam ettirmek zorunda kaldılar. Bu süreçte tableti olmayan öğrencilerimizin uzaktan eğitime tam olarak katılabilmeleri, eğitim ve öğretim sürecinden geri kalmamaları için, öğrencilerimize tabletler dağıtıyoruz. Bu sürece destek olmak için Türk Kızılay’ımızda her zaman olduğu gibi elini taşın altına koymuş ve  “Uzaktan Eğitime Yakın Destek” kampanyası başlatmıştır. Bu kampanya çerçevesinde alımı yapılan tablet bilgisayarları Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından belirlenen öğrencilere dağıtılması için Milli Eğitim Müdürlüğümüze teslim ettik. Niğde genelinde 1150 adet tablet, öğrencilerimizle Kızılay aracılığı ile buluşturulmuştur. Kızılay’ımızın öncülüğünde devam eden kampanyamıza çok sayıda vatandaşımız destek oldu. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Program sunucusu Esra Erol’un da bu kampanyaya desteği büyük oldu. Kendisine de öğrenci kardeşlerimiz adına teşekkür ediyoruz. Tabi ki İyi ki varsın Kızılay diyor, Niğde Kızılay Başkanımız Kemal Gençoğlu’na ve Kızılay ekibimize de çalışmaları için teşekkür ediyorum. Manevi duyguları, birliği, zor zamanlarda birbirine desteği için aziz milletimize şükranlarımı sunuyorum’’ dedi.

Necip Fazıl Kısakürek İlkokulu öğretmenlerinden Hüseyin Çelik’i kaybettiklerini belirten Milletvekili Gültekin:’’ Bugün, Hüseyin Çelik Öğretmenimizi ebedi hayata uğurladık. Merhuma Allah’tan rahmet, ailesine, sevenlerine dostlarına baş sağlığı diliyorum. Mekânı Cennet olsun İnşallah ‘’ dedi.

Editör: TE Bilişim