İLKSAN Genel Başkanı Tuncer Yılmaz, 28 Nisan tarihinde Cumartesi günü yapılacak olan İLKSAN İl Temsilciliği seçimlerinde adaylarına destek olmak için geldiği Niğde’de önemli açıklamalarda bulundu. 


Kısa adı İLKSAN olan, İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığı, İl ve İlçe Temsilciliği seçimine hazırlanırken, geçtiğimiz hafta sonu Niğde’ye gelen İLKSAN Genel Başkanı Tuncer Yılmaz, Niğde Merkezden İl Temsilciliğine aday olan Nedim Can ve Gazi Karabulut’a tam destek verdiğini belirterek, adaylara başarılar diledi.

28 Nisan Cumartesi günü sandığa gidecek olan İLKSAN üyesi ilkokul öğretmenleri İl ve İlçe Temsilcilerini seçecek. Yapılacak olan seçimde adaylarına destek olmak için Niğde’ye gelen İLKSAN Genel Başkanı Tuncer Yılmaz, Kamu-Sen Niğde İl binasında gerçekleştirdiği toplantıda Kamu-Sen Niğde İl Temsilcisi Osman Sert, Türk Eğitim Sen Niğde Şube Başkanı İhsan Uğraş, sendika üyeleri ve İLKSAN İl Temsilcisi adayları ile bir araya geldi.

MEVCUT İKTİDARIN ELE 

GEÇİREMEDİĞİ KURUMLARDAN BİRİ

Toplantıda yaptığı konuşmasında İLKSAN’ın mevcut iktidarın ele geçiremediği yerlerden biri olduğunu dile getiren Yılmaz, İLKSAN seçimlerinin son derece çekişmeli geçtiğini söyledi. İLKSAN Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini 3 dönemdir sürdürdüğünü dile getiren  Yılmaz, “Görevde bulunduğumuz süre içerisinde öğretmenin hakkını korumaya çalıştık” dedi.

Üyelerinin yeterli bilgiye sahip bulunmadığını ve bilgi kirliliği içerisinde olduğunu söyleyen Yılmaz, “İLKSAN asılsız söylemlerle ve ahlaka aykırı bültenlerle yıpratılmaya çalışılıyor ve bunun adına da demokrasi deniliyor” diye konuştu. 

İLKSAN Yönetim Kurulu’nun 7 kişiden oluştuğunu, bunlardan 4’ünün bakanlık temsilcisi olduğunu söyleyen Yılmaz, “ Denetleme Kurulu’nda da 2 arkadaşımız bakanlıktan gelen arkadaşlarımız, bu kurumda yolsuzluk olsaydı gereğini yaparlardı” dedi.

“ Bu milletin hakkını savunuyoruz” diyerek konuşmasını sürdüren Yılmaz, yönetimde son derece hassas davrandıklarını belirtti.

EN İYİ İŞLEYEN KURUMLARDAN BİRİ

Yılmaz, “ 2007 yılında görev geldiğimde 1943’ten 2007 yılına kadar sandıkta biriken para 125 trilyon ama 1996’da sandık devraldığından 3 trilyon borç vardı. Sandığı tamamen boşaltmışlar. Şu anda kasamızda 460 trilyon paramız var. Her üyemizin emekli ikramiyesi, evlenme yardımı gibi sosyal hakları evraklar ulaştıktan sonra iki gün içerisinde üyelerimizin hesabına aktarılıyor. Sistem, bugün disiplin ve para yönetme açısından Türkiye’nin en iyi işleyen kurumlarından biri haline geldi” dedi.

İLKSAN’ın yatırımlar yaptığını üyelerine sosyal tesislerle de hizmet verdiğini dile getiren Tuncer Yılmaz, “Ankara’ya çok güzel bir öğretmenevi yaptık, 30 TL ücret karşılığında emekli üyelerimiz ve çocukları da dahil olmak üzere hizmet veriyor. Bunun yanı sıra Ordu- Ünye’de Çınarsu denilen bin mevkiiyi Orman Bakanlığı’ndan aldık. Bu 60 dönümlük alan çadır kamp, otel hizmeti verebileceğimiz bir yer. Ayrıca bu sene kız yurdu hizmetine geçeceğiz. Ankara Çay Yolu’nda bir huzurevi yapmak için projelerimizi hazırladık” diye konuştu.

‘İLKSAN KAPATILSIN’ DİYENLERE

BUNDAN BÜYÜK BİR ANKET OLMAZ

İLKSAN’ın en iyi hizmet veren kurumlardan biri olduğunu söyleyen Yılmaz, “ İLKSAN’a üyelik branş öğretmenlerinde de isteğe bağlı hale getirilirse üye olmak isteyen çok sayıda öğretmenin var olduğunu görürüz. Kanunen İLKSAN’a üye olamayan Ana Sınıfı öğretmenlerine yönelik bir uygulama yaptık. 11 bin anasınıfı öğretmenine isteyenin üyeliğini iptal edebileceğini parasını alarak üyelikten çıkabileceğini söyledik. Buna rağmen 11 bin üyeden, 8 bin 500’ü üyelik olarak kaldı. ‘İLKSAN kapatılsın’ diyenlere bundan büyük bir anket olmaz” dedi.

ADAYLARA TAM DESTEK VERDİ

1996 yılında, 25 yıllık hizmeti sonunda emekli olan bir öğretmenin bir maaş ikramiye alabildiğini söyleyen Yılmaz, şimdi ise öğretmenin emeklilikte, 14 bin TL ikramiye aldığını söyledi. Seçimlerin hayırlı olması temennilerinde bulunan İLKSAN Genel Başkanı Tuncer Yılmaz, Niğde Merkezden İl Temsilciliğine aday olan Nedim Can ve Gazi Karabulut’a tam destek verdiğini belirterek, adaylara başarılar diledi. 



Editör: TE Bilişim