Niğde’nin Altunhisar ilçesinde eğitim öğretim veren Alpaslan İlkokulu sınıf öğretmenleri Hacer Kaya ve Sadi Tuncer öğretmen ve öğrencileri bir ilke imza attılar. Öğrenciler evlerinden getirdikleri eski ve tarihi eşyalar ile okul içerisinde bulunan bir sınıfı müzeye çevirdiler.

Okulda açılan sergi hakkında bilgi veren 3. sınıf öğretmenleri Hacer Kaya ve Sadi Tuncer ‘Eğitimde iyi örnekler kapsamında Alpaslan İlkokulu tarafından öğrencilerimizin geçmişini öğrenmeleri, kültürleri hakkında bilgi sahibi olmaları amacıyla yapılmıştır. Okul müdürü Suat Dibek’in desteğiyle ve velilerimizin ve diğer öğretmen arkadaşlarımızın yardımlarıyla güzel bir etkinlik ortaya çıkmıştır” dediler.

Öğretmenler Kaya ve Tuncer; “ Öğrencilerin velileri aracılığıyla evlerinde bulanan eski eserleri, büyükannelerinden, büyükbabalarından, dedelerinden kalma eşyaları okula getirdiğini anlatan Öğretmenler, "Tarihimizi, kültürümüzü yaşatacak güzel bir sergi oluşturdular. Etkinlikteki ana amacımız çocuklarımızın atalarının yaşamış olduğu kültürü tanımaları. Sınıfta böyle bir müze oluşturarak okulumuzdaki diğer öğrencilere de bunları tanıtmalarını hedefliyoruz." diye konuştu.

Editör: TE Bilişim