Bor İlçesinde  İlçe Milli Eğitimi Müdürü ve Bor Kız Meslek Lisesinde görevli bir öğretmen izin konusunda birbirini darp ettiler.

Haber: Selim GÖKEL - özel

Edinilen bilgiye göre; Bor Kız Meslek Lisesinde Edebiyat Öğretmeni olarak görev yapan Adem Korkmaz Ankara’ya yurt dışı görev sınavları için 3 gün izin dilekçesi vermiş. İzin dilekçesindeki 3 günü fazla bulan Bor İlçe Milli Eğitim Müdürü Celalettin Özüdoğru  2 gün izin verebileceğini belirterek bu konuyu makamında görüşmez üzere öğretmen Adem Korkmaz’ı makamına çağırmış. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde izin konusunda önce ağız tartışması yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü ve Öğretmen daha sonra birbirlerini darp ettiler.

Olaya diğer bürolarda bulunanların müdahalesinin ardından polise haber verildi. Polis ekipleri her iki eğitimciyi sağlık raporu için Bor Devlet Hastanesine götürdü. Hastanedeki rapor işlemlerinin ardından ifadeleri alınan İlçe Milli Eğitim Müdürü ve Öğretmen Adem Korkmaz birbirlerinden darp edildikleri iddiası ile  şikayetçi oldular.

Her iki eğitimcinin de vücutlarında darp izi olduğu görüldü. 

Öğretmen Adem Korkmaz Türk Eğitim-Sen üyesi olduğundan olayı öğrenir öğrenmez Türk Eğitim-Sen Niğde İl Başkanı İhsan Uğraş, MHP Bor İlçe Başkanı Ahmet Ermiş ve MHP Milletvekili Adayı Murat Işıklı  Bor Devlet Hastanesine gelerek öğretmen Adem Korkmaz’ın durumlarını öğrendiler.

Emniyet Müdürlüğü önünde sitemize bir açıklama yapan Türk Eğitim Sen Niğde İl  Başkanı İhsan Uğraş; Bugün ikindinden sonra Adem Korkmaz isimli üyemiz Bor İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne gidiyor. Bu kardeşimiz Salı günü Ankara’da yurt dışı sınavlarına gidebilmek için 3 gün izin istiyor. Ancak İlçe Milli Eğitim Müdürü 3 gün veremeyeceğini 2 gün izin neyine yetmez diye darp ettiği haberini aldık. Derhal arkadaşımıza destek olmak için Bor İlçesine geldik. İlçe Devlet Hastanesindeki muayenesinden sonra Bor ilçesinde Polis Merkezi getirildi. Türk Eğitim-Sen’in anlaşmalı avukatı da şuanda yanında bulunuyor.”dedi.

UĞRAŞ ; BUNLAR HOŞ BİRŞEY DEĞİL, ÖĞRETMEN ARKADIŞIMIZIN ARKASINDAYIZ

İhsan Uğraş açıklamasının devamında; Bu işler hoş işler değil, Biz her zaman şunu söyledik. Dedik ki,  idareci atamaları yapılırken, ilçe müdürleri, şube müdürleri okul müdürleri atanırken ehliyeti, liyakatı, başarıyı esas alın bunları baz alarak yapın dedik ancak Ağustos ayında çıkartılan MEB yasası ile  atamalarda bu ilkeler dikkate alınmadı. Benim adamım, benim sendikam, ben yandaşım zihniyeti ile idareci atamaları yapıldı. İş bilmez insanların iş başına gelmesi ile iş bu noktalara geldi. Bu hoş bir şey değildir. Bir İlçe Milli Eğitimi Müdürünün bir öğretmeni darp etmesi hoş bir şey değildir. Türk Eğitim-Sen olarak biz üyemizin her zaman arkasındayız. Hukuki anlamda yapılması gereken ne varsa sonuna kadar da bunu yapacağız bundan da hiç kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

ÖZÜDOĞRU; DARP ETME GİBİ BİR GİRİŞİMDE BULUNMADIM, ŞİKAYETÇİYİM

İlçe Milli Eğitim Müdürü Celallettin Özüdoğru ise; Öğretmen Adem Korkmaz’a sınava bir gün öncesinden gitmesinin iyi olacağını ertesi gün 09:00’da sınava gireceğini sınav bitiminden sonra önemli bir işi yoksa dönmesinin mümkün olup olmayacağını sordum. O zamana kadar aramızdaki iletişim gayet normal idi. Her hangi bir sorun olmamıştı. Öğretmen arkadaş birden “ niye imzalamıyorsun lan, seni öldürürüm” diyerek  aramızda bulunan yaklaşık 50 cm. kadar mesafeden sol gözüm ve sağ yanağım üzerine gelecek şekilde sağ eliyle yumruk salladı. Ayağa kalktım ve kendimi korudum. Şahıstan fazla zarar görmemek için vücuduna sarılıp kollarından tuttum, ve görevli sekreteri çağırdım. Öğretmen Adem Korkmaz’ı darp etme amacı ile herhangi bir girişimde bulunmadım” şeklinde ifade verdiği öğrenildi. 

Haber: İzinsiz alınamaz...




Editör: TE Bilişim