Ulusal yayın yapan www.kamuajans.com isimli internet sitesinde aşağıdaki haber yayınlandı... Niğde ile ilgili ulusalda çıkan haberleri özellikle takip eder ve alıntılarız... Ömer Adalet  ismi ile yayınlanan bu haber yorum ilgimizi çekti... Paylaşalım dedik...

İl Müdür Yardımcısına Mülakat!

 

Evet  yanlış duymadınız. Niğde milli eğitim müdürlüğünde "atamadan sorumlu" milli eğitim müdür yardımcısı "Yusuf TÜFEKÇİ" yönetici atamada müdürlük mülakatına girecek. Kadrosu Niğde'nin Çiftlik ilçesinde okul müdürü olan Yusuf Bey halen görevlendirmeyle atamadan sorumlu müdür yardımcısı olarak çalışıyor. Astı konumundaki şube müdürlerinin karşısına mülakata çıkacak. Astı üstü bir tarafa bırakalım mesai arkadaşları ne kadar adil olabilecek ? Sizce bu mesleki etik ile bağdaşır mı ? Ayrıca Soruları ve cevaplarını da atama şube yazacak.


Yusuf Bey yakın çevresine istediği okulu da söylüyormuş.



Atamalardan sonra sizinle atamaların sendikalara göre dağılımını, yazılı sınav puanları ile mülakat puanlarını da paylaşacağım. Görünen köy kılavuz istemez. Yazılı puanları 70-75 olan adamların mülakatta nasıl 90-100 aldıklarını hep beraber göreceğiz. Türkiye genelinde de kesinlikle böyle olacak.


     Müdür bey Eğitim Birsen'in Ankara 4 nolu şube eski başkanı olunca sonuç baştan belli zaten. Okullar şimdiden paylaşılmış. Yazık çok yazık. Eyy dinden imandan bahsedenler ! mülakatın neresi adil ki ? Umarım bu yazı üzerine atamadan sorumlu milli eğitim müdür yardımcısı arkadaş utanır da başvurusunu geri çeker. Mülakata çıkma hakkı yok mu dersiniz ? Yasal olarak var tabii ki. Ama ahlaki olarak yok arkadaşlar. Siz inanıyor musunuz astı konumundaki şube müdürlerinin ona karşı adil puan verebileceğine. Belki içerde çay bile ısmarlarlar kendisine. İlle de mülakata gireyim diyorsa kameraya çeksin yayınlasın ki şaibe kalmasın. Gerçi soru zarflarını atama şube komisyonu hazırlayacak ama olsun cevapları ezberler de çıkar bari. İnşallah bu yazı üzerine bir tekzip hazırlar, evraklarını yırtar da  ben başvuru yapmadım ki der. Bu herkes için hayırlı olur. Ömer ADALET


                                                                                                                                                                           

78     FİZİK 78,788
79     SINIF 87,879
80     TÜRKÇE 80,808
81     BİYOLOJİ 80,808
82     SINIF 74,747
83     SOSYAL BİLGİLER 71,717
84 YUSUF TÜFEKÇİ ÇİFTLİK MUSTAFA KEMAL ORTAOKULU İNGİLİZCE 87,879
85     İNŞAAT TEK./YAPI TASARIM 74,747
AÇIKLAMALAR:
1- Adaylar yukarıda belirtilen tarihlerde alfabetik isim sırasına göre sınava alınacak olup, isimleri karşısında belirtilen tarih ve saatte sınav yerinde hazır bulunacaklardır.
2- Okul türü ve branş itibariyle başvuran aday sayısı, münhal bulunan okulların üç katından az olduğu için tüm adaylar sözlü sınava çağırılmıştır.


Haberin Kaynak Linki ;  http://www.kamuajans.com/egitimpersoneli/haber/il-mudur-yardimcisina-mulakat-426200.html


 

Editör: TE Bilişim