Niğde Atatürk Anadolu Lisesi'nde, geçmiş yıllara ait ders kitapları ve eğitim materyalleri, tarihi doküman, yayın, kitap, dergi, rehber, broşür, katalog ve fotoğrafların yer aldığı İl Eğitim Tarihi Müzesi Niğde Valisi  Yılmaz Şimşek’in katılımlarıyla açıldı. Programa İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar,   daire amirleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
 
Eğitim Müzesinin açılış kurdelesini kesen Vali  Yılmaz Şimşek, müze içerisinde sergilenen ürünleri tek tek inceleyerek İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar ve Atatürk Lisesi Müdürü Sami Adem’den bilgi aldı.
 

Niğde Valisi Yılmaz Şimşek , İl Eğitim Tarihi Müzesinin oluşturulmasında emeği geçen İl Milli Eğitim Şube Müdürü Sezai Demirhan, Okul Müdürü Sami Adem ve diğer öğretmenlere teşekkür etti. Vali Şimşek, Eğitim Tarihi Müzesinin hayırlara vesile olmasını dileyerek herkesi müzeyi gezmeye davet etti.
İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar : “Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğünün emirleri doğrultusunda 81 ilde İl Eğitim Tarihi Müzesi Kurulma çalışmaları başlatıldı. Bu kapsamda Niğde ilinin en eski ve köklü okullarından olan Atatürk  Anadolu Lisesinde  müze için yer hazırlandı okullardan toplanan eğitim tarihini yansıtan arşiv niteliği taşıyan materyaller toplandı. Bunlar sergilenmek üzere tasnif edilip hazırlandı. Güzel bir çalışma ortaya çıkartılmıştır, emeği geçenleri kutluyorum, uzun bir çalışma süreci geçirildi.

Müzecilik Osman Hamdi Bey ile başlayan  bir konu olmasına rağmen öğrenmek ve başarılı olabilmek için araştırmalar yapıldı. Müzecilik konusunda deneyimi olan Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Öğretim Üyesi Murtaza Aykaç ve Ankara'da yerleşik Niğdeli hemşerimiz Yavuz Esen ile  çalışmalar gerçekleştirdik,  en önemlisi okullarımızda kaderine terk edilmiş tozlu arşivlerde bulunan belge ve bilgileri tek tek tarayarak Niğde ilinin eğitim tarihini yansıtan belge, evrak, yayın, dergi, fotoğraf, eğitim araç gerecine ulaştık. Öğretmen arkadaşlarımız ile bu belge ve eserleri arşivlerden gün ışığına çıkartmanın mutluluğunu yaşıyoruz . İlimiz genelinde bütün okullarımız , öğrencilere yönelik müze eğitimi faaliyetleri kapsamında,  il eğitim tarihi müzesini ziyaret edecekler, dedi.
 
 
Editör: TE Bilişim