Ak Parti İl Başkanı Yaşar Ataç 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeni ile bir kutlama mesajı yayınladı.
Yeni nesiller yetiştirerek ülkemizi daha aydınlık, daha bilgili bir geleceğe taşıyacak olan değerli öğretmenlerimiz; Dünyanın en kutsal en onurlu görevini yerine getiren sizler, aziz milletimizin övünç kaynağısınız. 
Gazi Mustafa Kemal Atatürk;temeli ilim ve irfan olan Türkiye Cumhuriyeti Devletini kurarken Fikri hür, vicdanı hür,irfanı hür nesillerin yetişmesi sorumluluğunu öğretmenlerimize emanet etmiştir. 
Ülkemizin, Cumhuriyetimizin geleceğini emanet ettiğimiz yeni nesillerimizi aklın ve bilimin rehberliğinde, hızla değişen dünyaya ayak uydurabilecek bilgili, donanımlı, dinamik, açık fikirli bireyler olarak yetiştirmek bizim için hayati önem taşıyor.
İşte bu yüzden ülkemizin yarınları adına, gelecek nesillerimiz adına umut bağladığımız asıl güç öğretmenlerimizdir.
Onun için, Gazi Mustafa Kemal Atatürk “Öğretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır” demiştir.
Göreve geldiğimiz ilk günden beri çağın ihtiyaçlarına cevap verecek, çocuklarımızı, gençlerimizi eksiksiz olarak geleceğe hazırlayacak bir eğitim sistemi oluşturmanın gayreti içerisindeyiz. Nitekim anımsatmak isterim ki Milli Eğitim Bakanlığı’na Cumhuriyet Dönemi boyunca en büyük bütçe payını ayıran hükümet  Ak Parti Hükümetleridir.
Ekonomik ve toplumsal alanlarda ihtiyacını hissettiğimiz değişimlerin gerçekleştirilmesinin, toplumsal bilincin ve verimliliğinin artırılmasının ilk şartı, eğitime gereken önemin verilmesi ve çağdaş niteliğe kavuşturulmasıdır. Eğitimin sorunlarının çözülmesi, milletimizin bilim,  kültür, sanat, teknoloji ve diğer alanlarda kalkınması ve üretimiyle çağa yön verebilmesinin vazgeçilmez öğesidir.
Zira, 21. yüzyılın dünyasında gelişmenin, kalkınmanın, küresel rekabette başarılı olmanın yolu, her şeyden önce eğitimden geçiyor.
Yılların ihmali sebebiyle öğretmenlerimizin bugün karşı karşıya oldukları sorunları gayet iyi biliyoruz. Onların hayat standartlarını yükseltmek, çalışma koşullarını daha da iyileştirmek ve verimliliklerini artırmak için imkanlarımızı zorlayarak gerekli adımları attık, atmayada devam edeceğiz...
Bugün; bizler de milletimizin sağduyusunu, bilgi ve birikimini yine milletimizin kendisiyle paylaşan, yüce görevlerini içtenlikle yerine getiren öğretmenlerimize her zaman gönül borcu duymakta, yüz akı öğretmenlerimize karşı saygı ve şükran duygularıyla teşekkür etmekteyiz.
Ülkemizin dört bir yanında fedakarca çalışarak bu ulvi görevi hakkı ile yerine getiren bütün öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü bu vesileyle yürekten kutluyor, Ayrıca Hak'kın Rahmetine kavuşmuş olan Öğretmenlerimizin de aziz hatıralarını saygıyla yad ediyorum.
24 Kasım Öğretmenler Günü’nün, Tüm Öğretmenlerimize sağlık, huzur ve mutluluk getirmesini diliyor ve yürekten kutluyorum.
 
 
Editör: TE Bilişim