Farklı disiplinlerdeki mühendislik eğitim programları için akreditasyon, değerlendirme ve bilgilendirme çalışmaları yaparak mühendislik eğitiminin kalitesinin yükseltilmesine katkıda bulunmak, böylece, güncel ve gelişmekte olan teknolojileri kavrayan, daha iyi eğitilmiş ve daha nitelikli mühendisler yetiştirilerek toplumun refahının ileri götürülmesini sağlamayı hedefleyen MÜDEK Üniversite Mühendislik Fakültesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği (Normal Öğretim) Lisans Programı ve İnşaat Mühendisliği (Normal Öğretim) Lisans Programı’nı 30 Eylül 2021 – 30 Eylül 2023 tarihleri arasında geçerli olmak üzere akredite etti.

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinde Bilgi Güvenliği ve Siber Güvenlik Farkındalık Eğitimi Gerçekleştirildi Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinde Bilgi Güvenliği ve Siber Güvenlik Farkındalık Eğitimi Gerçekleştirildi

Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kutsi Savaş Erduran, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamalarda “Gönüllülük, geniş katılım ve süreklilik, iyileştirme çalışmalarının temelini oluşturmaktadır. Fakültemizin bu iki programı, bu çerçevede hareket ederek, akademik ve idari personelinin yanı sıra öğrencilerinin de katkılarıyla 01/05/2015 tarihinden bu yana kesintisiz olarak akreditasyonu sağlamış ve yeni akreditasyon ile 30 Eylül 2023 tarihine kadar MÜDEK tarafından yeniden akredite edilmişlerdir. Bu başarıya imza atan akademik ve idari çalışma arkadaşlarımı tebrik ediyorum” dedi.

Prof. Dr. Kutsi Savaş Erduran açıklamalarını, “MÜDEK değerlendirme süresi boyunca desteklerini esirgemeyen öncelikle Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar’a ve Üniversite Yönetimimize, süreç başından sonuna kadar özverili bir şekilde çalışan Elektrik-Elektronik Mühendisliği ve İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanlarına, ilgili bölümlerin tüm bölüm öğretim elemanlarına ve ayrıca süreç kapsamında destek veren Üniversitemiz akademik ve idari personeline ve sevgili öğrencilerimize teşekkür ediyorum” ifadeleri ile sonlandırdı.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar ise Üniversitemizdeki yüksek standartlardaki mühendislik eğitimlerinin verilmesi dolayısıyla elde edilen akreditasyonun, tüm bölümlere yayılması için akademik çalışmaları aralıksız bir şekilde sürdüreceklerini ifade ederek “İki bölümümüzün akredite olmasında emeği geçen çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz” ifadeleri ile açıklamalarını sonlandırdı.

Editör: TE Bilişim