Türk Eğitim Sen Niğde İl Temsilcisi İhsan Uğraş, Milli Eğitim Şurasında alınan Milli Marşımızın törenlerde okunmaması  ile ilgili kararını  ve bu karardan Türk Eğitim-Sen’in tepkileri üzerine değiştirilmesi hakkında bir basın açıklaması yaptı.
Uğraş açıklamasında şu görüşlere yer verdi.  
“18. Milli Eğitim Şurasında, Eğitim Ortamları, Kurum Kültürü ve Okul liderliği komisyon raporunun 33. Maddesi Türk Eğitim-Sen tarafından ihanet kararı olarak değerlendirilmiş ve kamuoyuna bu doğrultuda bilgi verilmişti. Kararın ilk şekli aşağıdaki şekildeydi

Madde 33- Törenler ve toplantılar, paylaşma, bütünleşme, denetim ve kontrol mekanizmaları olup okul yönetimi tarafından, kültürü etkileme, değiştirme ve yeni değerlerin paylaşılması amacıyla rutin ve zoraki katılıma dayalı etkinlikler olmaktan çıkarılıp yoğun olarak ortak duygu ve değerlerin paylaşımını sağlayacak şekilde düzenlenmelidir.
 
Bu kararın bu şekilde kalması halinde pek çok yerde İstiklal Marşımız okunmayacak, milli bayramlarla ilgi törenlerin yapılması tehlikeye girecek, ihanet odaklarının ekmeğine yağ sürülmüş olacaktı.
Türk Eğitim Sen Genel Merkezi bu kararın ihanet kararı olduğunu açıklayan basın açıklaması yaparak, Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı ile Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu’ya birer yazı göndererek bu kararın gözden geçirilerek, Şura kararı olarak yayınlanmamasını, aksi takdirde bu konuda ülke genelinde ciddi tepki eylemleri gerçekleşeceğini de bildirmişti.
 
Ayrıca Genel Başkanımız İsmail KONCUK, Talim Terbiye Kurulu Başkanı Sayın Merdan Tufan’la yaptığı telefon görüşmesinde maddenin yeniden düzenlenmesini istemişti. Bu yaşananlar sonucunda söz konusu ihanet maddesi Şura kararları arasında değiştirilerek yer almıştır.  Maddenin numarası değiştirilmiş ve yeni hali şu şekilde düzenlenmiştir :
 
Eğitim Ortamları, Kurum Kültürü ve Okul Liderliği
 
Madde 29. Ulusal ve resmi bayram törenleri ile belirli gün ve haftalarda yapılacak toplantılar ve kutlamalar; toplumda bütünleşme, paylaşma, denetim ve kontrol mekanizmaları olup yönetimlerce bu faaliyetler şenlik ve festival şeklinde kutlanmalı, yerel yönetimlerin ve sivil toplum kuruluşlarının desteği sağlanmalıdır. Bu faaliyetler kültürü etkilemeyi ve yeni değerlerden etkilenmeyi, ortak duygu ve değerlerin devamlılığını sağlayacak, ancak öğrencilerin derslerden uzun süre ayrı kalmayacakları şekilde düzenlenmelidir.
 
Madde bu şekliyle kabul edilebilir bir şekle büründürülmüştür. Talim Terbiye Kurulu Başkanlığına tepkimizi iyi değerlendirdikleri ve muhtemel bir kaosun önüne geçtikleri için teşekkür ediyoruz.
 
Türk Eğitim-Sen İstiklal Marşımız ve milli hassasiyetlerimiz konusunda asla taviz vermeyecektir. Bizi biz yapan değerlerin sulandırılmasına milletimizin geleceği adına izin verilmeyecektir.
 
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!
 
Editör: TE Bilişim