Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile AÇEV ( Anne Çocuk Sağlığı Eğitimi Vakfı) Vakfının ortaklaşa yürüttüğü kırsal alanda kadınların bilgi ve becerilerinin artırılmasına yönelik olarak ilimizde 2013 yılında 8 kasaba ve köyde kurs açılmış olup bu köylerden biri olan Hüyük Köyünde açılan Açev kursuna katılan 25 kursiyere verilen eğitim sonunda katılım belgeleri törenle verildi.

 

Törene İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat Türkmen, İl Müdür Yardımcısı Hacı Yusuf Parlak ile Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Sadettin Yılmaz,  Karayolları Şube Şefi Necdet Yılmaz, Konaklı Belediye Başkanı Feridun BİLGE ve kursiyerler  katıldı.

 

Belge töreninde bir konuşma yapan İl Müdürü Murat Türkmen Açev eğitim çalışmalarının devam edeceğini, ailenin temel direği olan annelerin eğitimine katkılarıyla daha sağlıklı ve bilinçli evlatlar yetiştirileceğini böylece toplumların güçleneceğini söyledi ve kursiyerlere katılımlarından dolayı teşekkür etti.

 

Konaklı Belediye Başkanı Feridun Bilge ise yaptığı konuşmada Hüyük köyünün Açev kapsamında seçilmiş köylerden biri olduğu için duyduğu memnuniyeti dile getirerek verilen eğitimin çok önemli olduğunu ifade etti.


Editör: TE Bilişim