Türk Eğitim-Sen Niğde Temsilcisi İhsan Uğraş, Müdür ve Müdür yardımcılarına uygulanan rotasyon uygulamasına tepki gösterdi.
 
İhsan Uğraş’ın bu konu ile ilgili basın açıklaması ;
14 Eylül 2011 tarihli ve 28054 sayılı Resmi Gazetede Milli Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Yayımlanan KHK ile Milli Eğitim Bakanlığının teşkilat yapısında değişikliklere gidilmiştir. Anılan KHK’nin Atama başlıklı 37/7 maddesi ile İl millî eğitim müdürü, ilçe millî eğitim müdürü ile okul ve kurum müdürlerinin zorunlu yer değiştirmeye tabi oldukları düzenlenmiştir. Bu düzenleme uyarınca müdür başyardımcıları ve müdür yardımcıları rotasyona tabi değillerdir.
 Ancak; Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Atama ve Yer Değiştirmelerine İlişkin Yönetmeliğinin 22/3 maddesine göre müdür yardımcısı ve müdür başyardımcıları rotasyona tabi tutulmaktadır.
Ortada bir gerçek vardır ki, o da müdür başyardımcılarına ve müdür yardımcılarına yapılan veya yapılacak olan rotasyon uygulamasının hukuken zemininin bulunmadığıdır. Türk Eğitim-Sen olarak hiçbir hukuksuzluğa şimdiye kadar müsamaha göstermediğimiz gibi bundan sonrada göstermeyeceğiz. KHK’da var olmayan bir düzenlemeye rağmen rotasyon uygulamasının yapılması bireysel davaların açılmasına ve iptal kararlarının alınmasına neden olacaktır. Alınan iptal kararları neticesinde yargılama gideri ve vekalet ücretlerini ödemek zorunda kalacak olan Milli Eğitim Bakanlığı devleti zarar uğratacaktır. Bu anlamda devleti zarara uğratmayı göze alan Bakanlık zararın birinci derecede müsebbibidir.
Bu durumda yapılacak tek şey rotasyon uygulamasına tabi tutulan müdür başyardımcılarının ve müdür yardımcılarının konuyu yargı mercilerine taşımalarıdır. Bu konuda sendikamızca üyelerimize sonuna kadar hukuki yardım yapılacaktır.
 

Editör: TE Bilişim