Niğde Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Altunok, felsefelerinin temelini “Nefes alan herkese eğitim” düşüncesinin oluşturduğunu söyledi.

Niğde Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Altunok, “Hayat Boyu Öğrenme faaliyetleri Halk Eğitim Merkezi’nin ana temel unsurlarıdır. Halk Eğitim, kavramı artık değişiyor ve gelişiyor, bulunduğumuz mekânla sınırlı kalmayan, hayat boyu öğrenmeye doğru giden bir sistemdir” diye konuştu.

“Tüm dünyada da Halk Eğitim faaliyetleri Hayat Boyu Öğrenme faaliyetleri kapsamında değerlendiriliyor” diyen Altunok; “Hayat Boyu Öğrenme, okullarla sınırlı kalmayan evde, işte hayatın her alanında gerçekleşebilen, öğrenmenin yaş, sosyal, ekonomik, kültürel ve herhangi bir statüye bağlı olmadığı, eğitim seviyesine bakılmayan herhangi bir engel olmadan eğitimin, sürdürülebileceğini gösteren temel kavramlardan biridir” dedi.

“Bizim faaliyetlerimizde statünün, yaşın, bulunulan konumun bir önemi yok. Nefes alan herkese eğitim, felsefemizin temeli bu” şeklinde konuşan Altunok, ülkü olarak stratejik belgeleri ve Hayat Boyu Öğrenme faaliyetinde nihai hedefleri olduğunu belirtti.

Altunok; “Farklı öğrenim yaş ve seviyelerindeki bireylerin istihdam edilebilirliklerini sosyal, kültürel gelişimlerini sağlamak amacıyla bilgi, kültür, beceri ve yeterliliklerini geliştirerek öğrenmeye erişimlerini arttırmak, öğrenen bireyden, öğrenen topluma, öğrenen Niğde’ye bu bağlamda da öğrenen Türkiye’ye doğru bir hedefimiz var” diye konuştu.

Faaliyetlere katılım oranını artırmak adına hizmet odaklı çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirten Niğde Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Altunok, konuşmasına devamla şunları söyledi: “Merkezimizin bulunduğu konum itibarıyla ilhanlı, İnönü ve Nar Mahallelerindeki insanımızın merkezimize gelme oranı çok düşük. Bu durumda hizmeti ayaklarına götürme çalışması içerisine girdik. Hemen her mahallemizde kadını eğitimle buluşturmak için aile eğitimi, el sanatları, bilgisayar, el becerileri, okuma yazma kursları düzenledik. Zamanla bu kurslar birden fazla olarak uygulanmaya başlıyor. Çünkü bayanlarımızdan kurs açılması yönünde talep geliyor. Bayanlar bu kurslarla ev ekonomisine katkı da sağlıyorlar. Hemen her mahalle ve köyümüzde kurslarımız başladı. Kısacası bu sayede hizmet vatandaşın ayağına gidiyor. Hayat Boyu Eğitime katılım sayısını yükseltmek hedefimiz.

Editör: TE Bilişim