23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 96. yıldönümü kutlama etkinlikleri Bor'da coşkulu bir şekilde kutlandı. 

Haber-Foto- Video; Selim GÖKEL



VİDEO BİRAZDAN...

Bor Kaymakamlık hizmet inası  bahçesinde gerçekleştirilen kutlama etkinliklerine Bor Kaymakamı Abdullah Küçük, Garnizon Komutanı İkmal Albay Erol Çetin, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, İkmal Albay Abdil Demirkaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Celalettin Özüdoğru, İlçe Emniyet Müdürü Naki Murat Toker, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Jnd. Yüzbaşı Murat Uzunbayır, Cumhuriyet Başsavcısı Ergün Güçlü, Belediye Meclis Üyeleri, Kurum amirleri, öğrenciler, öğretmenler ve sadece öğrenci velileri  katıldı

Sabah saat 10'da çelenk koyma, saygı duruşu ve istiklam marşımız okundu. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü çelenki konuldu. Ardından son 48 saat içinde çelenk koymak için dilekçe veren kurum ve sivil toplum kuruluşları çelenk koydu. Bor TSO, Bor Ziraat Odası, CHP İlçe Başkanlığı, MHP İlçe Başkanlığı ve ADD Bor Şubesi çelenkleri vardı. Ak Parti İlçe Başkanlığı çelengi yoktu. Son çıkan yönetmeliğe göre uyulduğu için!  çelenk töreninde Kaymakamlık, Belediye çelenkleri olmadığı gibi Kaymakam ve Belelediye başkanı da yoktu. 

10;00'daki törenin ardından dağınıldı  ve 11;00'da kutlama töreni başladı. Yine... Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan kutlama etkinliklerinde İlçe Milli Eğitim Müdürü Celalettin Özüdoğru günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Özüdoğru yaptığı konuşmada: "Cumhuriyetimizin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanımız olan ve bu günü çocuklarımıza armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü saygı, sevgi ve minnetle anıyoruz. Ülkemizin bütün sorunlarının özgürce görüşülüp bütün güzel kararların alındığı, yegane yer olan Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 96. yıldönümünü kutlamak bizlere onur ve şeref veriyor. O diriliş ruhu, vatan ve millet sevgisi, bayrak sevdası, bağımsızlık tutkusu bir milleti şaha kaldırdı ve Kurtuluş savaşını kazandırdı. Bu şahlanışın adı birlik ve beraberlikti, milli mücadeleydi, kardeşlikti, barıştı, Türkiye'nin aydınlık yüzüydü. Bu duygu ve düşüncelerle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum." diye konuştu.

BOR MEHMET GÜLEÇ İLK OKUL VE ORTAOKULUNUN PROGRAMI BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI


Özüdoğru'nun konuşmasının ardından Bor Mehmet Güleç İlkokulu ve Ortaokulunun düzenlediği folklör ve çeşitli oyunların gösterisi yapıldı. Şiirler okundu, oluşturulan korolarla günün anlamına uygun şarkılar marşlar söylendi. Mehmet Güleç İlkokulu öğretmenleri ve öğrencilerinin büyük çabası ile sergilenen oyunlar büyük ilgi gördü. 

Sergilenen oyunların ardından ilçe genelinde şiir ve resim yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri protokol tarafından verildi. 

VATANDAŞ TEPKİLİ...

Kaymakamlık hizmet binası bahçesinde yapılan kutlamalara oyunlarda görev alan öğrencilerin aileleri katıldı. Ayakta seyreden veliler Milli Bayramlarımızın halktan kaçırıldığını, uzaklaştırldığını adeta çalındığını iddia ederek stadyumlarda daha geniş kutlamalara izin verilmemesine tepki gösterdiler. 

Bayramın çocuk değil, çelenk bayramı, protokol bayramı  haline dönüştürüldüğünü Milli Bayramların halkla birlikte coşku içinde  nasıl kutlandığını Orta Asya Türk Cumhuriyeti ülkelerinden öğrenmeleri gerektiğini söylediler.

Diğer yandan Bor İlçesinde resmi tören stadyum yerine Kaymakamlık binası bahçesinde yapıldığı anda Bor Fahri Kirt ilkoulunda da ayrı bir kutlama vardı. Bor ilçesinde bir çok vatandaşın bayramdan haberi olmadığı gibi, esnafların büyük çoğunluğu da bayrak asmamıştı. 




Editör: TE Bilişim