Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesinde sunulan hizmetler çerçevesinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan’ın destekleriyle, Niğde’de ise Vali Necmeddin Kılıç'ın eşi Necmiye Kılıç’ın yürüttüğü “Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri” şemsiye projesinin ikinci alt bileşeni olan "Kadın ve Güçlenme" kapsamında Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesi toplantıları devam ediyor.

 

Projenin muhtarlara anlatılması için geçtiğimiz hafta Merkez Mahalle Muhtarlarıyla bir toplantı yapan Niğde Gönül Elçileri Proje ekibi, Niğde Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı salonunda Merkeze Bağlı Belde Mahalle Muhtarlarıyla, Valilik Toplantı Salonunda ise Merkeze Bağlı Köy Muhtarlarıyla bir araya gelerek iki toplantıyla proje hakkında bilgiler verdi.

 

Toplantı Mahalli İdareler Müdürü Nebahat Bozkurt’un muhtarlardan projeye destek vermelerini istediği açılış konuşmasıyla başladı.

Daha sonra Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Muhammet Ali Garip, Niğde Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Abdulkadir Küçük ve Niğde Sosyal Hizmet Merkezi Müdür Yardımcısı Tülin Tayfur Proje hakkında açıklamalarda bulunarak mahalle muhtarlarından projeye destek vermelerini istedi.

 

Bu proje ile kadınlar;

• Kendilerini daha iyi ifade edebilecek,

• Kalkınma süreçlerine daha fazla katkı ve katılım sağlayacak,

• Is gücü piyasasının ihtiyacı olan bilgi ve beceriye sahip olacak,

• Toplumsal yasama daha fazla dahil olacak,

• Mesleki, ekonomik ve sosyal yönden daha çok güçlenecek,

• Diğer kadınlara rol model olacak.

 

Projeyle Eğitimini her hangi bir sebeple tamamlayamamış, eğitimi yarım yalmış kadınlar tespit edilerek, Mesleki Açık Öğretim Kurumlarına (3-14 Şubat 2014 tarihleri arasında) kayıtları yaptırılacak, eğitimleri boyunca "Gönül Elçileri" aracılığıyla onlarla ilgilenilecek eğitim sonunda da istihdama yönelik çalışmalar yapılacak.

Projeyle ilgili olarak Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünde oluşturulan Gönül Elçileri Bürosunun 232 34 86 - 87 numaralı telefonlarından ve nigde.aile.gov.tr internet sitesinden bilgi alınabiliyor.

 




Editör: TE Bilişim