Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı Sevgi Evleri Çocuk Yuvası ve Kız Yetiştirme Yurdu Müdürlüğü öğrencilerine hem öğretiyor, hem de ihtiyaçları gideriyor.

 

Yurt bünyesinde bulunan bir çok öğrenciye okuldan sonra ki boş vakitleri için değişik kurs ve seminerler açan sevgi evleri öğrencilerinin el becerisi gelişimine de katkıda bulunuyor. Sosyal ve sportif birçok alanda çocuklara uğraş edinebilecekleri alanlar oluşturan yurt sorumluları, bu sayede hem çocuklara öğretiyor hem de hoş vakit geçirmelerini sağlıyor.

 

Sportif anlamda Voleybol ve atletizm takımı bulunan sevgi evleri, El becerileri bakımından da halıcılık kursu başta olmak üzere birçok el becerisi isteyen el işi ve boyama kursları da açtı. Bunun yanı sıra evlerde kışın yiyebilecekleri konserve yiyecekleri de kendileri yapan öğrenciler; Yaprak salamurası başta olmak üzere Kayısı kurutma, reçel, salça gibi ihtiyaçlarını da kendileri kış mevsiminden önce hazırlıyor. Öğrencilerin yaptığı faaliyetleri ve kurslar hakkında konuşan Kurum Müdürü Mustafa Ünalan öğrencilerin ilgili olduğunu söyledi.

 

Sevgi Evleri Kurum Müdürü Mustafa Ünalan; ”Niğde sevgi evleri olarak burada genç yetiştirme olarak genç kızlarımıza hizmet vermekteyiz. Kuruluşumuzda çok değişik faaliyetlerde bulunmaktayız. Şuan da çocuklarımız mevsim itibariyle Kışa değişik ürünlerle hazırlık yapmakta. İşte yaprak salamurası, kayısı kurutma ve ilerleyen süreçte salçamıza kadar çocuklarımızın öğrenmesi amacıyla burada uğraşıyoruz” dedi.

 

Sadece Öğretilenlerin el beceriyle kalmadığını da vurgulayan Ünalan:”Değişik sportif ve sosyal faaliyetlerimiz de var tabi. Çocuklarımız bir çok konuda tiyatro gösterisinde bulunuyor.Özel günlerde oyunlar hazırlıyor.Aynı zamanda voleybol takımımız iç Anadolu da yurtlar arası turnuvada bölge birincisi oldu.4-5 Branşta çocuklarımız kurslara giderek bireysel mücadele veriyorlar.Çocuklarımızın hem geleneksel el sanatlarını öğrenmesi için hem topluma biraz daha faydalı olabilmeleri için burada eski küçük bir halı tezgahı kurduk.Çocuklar burada değişik el sanatlarıyla birlikte halıcılığı da öğreniyorlar” diye konuştu.

 

Kurum tarafından açılan kurslara ilgi gösteren öğrencilerin başında gelen Buket Erdem; ”Önceden burada boncuklarla uğraşıyordum. Sonrasında halı geldi bende halı yapmaya başladım. Şu anda en sevdiğim iş halı dokumak oluyor. Oysa ki, önceden hiç sevmezdim ama şu an çok memnunum iyi gidiyor. Bitiriyoruz elimizde ki işleri az kaldı. Yaptığımız işleri sergi görmekten mutlu olacağımız için büyük bir özenle yapıyoruz” diyen Erdem yurtlarda bulunan bütün arkadaşlarına da kursları anlattığını vurguladı.

 

Editör: TE Bilişim