Niğde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde açılan Destekleme Yetiştirme kursu sayesinde 350 öğrenci üniversiteye ücretsiz hazırlanıyor.

Dershanelerin kapatılması ile birlikte Niğde’de üniversite hazırlık kurslarının merkezi Halk Eğitim Merkezi oldu. Halk eğitim merkezi tarafından açılan Destekleme Yetiştirme kursu 350 öğrenci kursu alıyor. Hafta sonları öğretmenler vasıtası ile hazırlık deneme sınavlarının da yapıldığı Halk Eğitim Merkezi'nde ücretsiz üniversiteye hazırlık kurslarında öğretmenler öğrencilerle bire bir ilgilenerek başarıya ulaştırıyor.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Altınok, üniversite hazırlık kurslarında açıklanan sonuçlara göre önemli başarılar elde ettiklerini belirterek, "Üniversite hazırlık kurslarında büyük başarı elde ettik. Bu başarıdaki en önemli pay öğretmenlerimizindir" dedi.

Altınok, Niğde Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan Üniversiteye Hazırlık kurslarına katılan öğrencilerden 101 tanesi çeşitli üniversitelerin bölümlerini kazanarak büyük bir başarı gösterdi. Bir eğitim öğretim yılını mezun öğrencilerimizle beraber ciddi çalışarak destekleyici ve yetiştirici kurslar düzenledik. Çok önemli neticeler aldık, çok önemli sonuçlar elde ettik. Beş ayrı gurup halinde devam eden kurslar 8 ay sürdü. Bu kurslarımıza katılan öğrencilerimizden geçtiğimiz eğitim öğretim yılında 101 tane öğrencimiz çeşitli üniversitelerin bölümlerini kazanarak büyük bir başarı gösterdiler. Ben bu kurslarda görev alan tüm öğretmen arkadaşlarımıza bize destek olan İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze teşekkürlerimi sunuyorum. Tüm öğrencilerimize eğitim öğretim hayatları boyunca başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim