Niğde Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Altunok, felsefelerinin temelini “Nefes alan herkese eğitim düşüncesinin oluşturduğunu ve bu kapsamda 1 Ocak ile 13 Şubat tarihleri arasın da 10 bin kişiye ücretsiz kurs verdiklerini hedeflerinin yıl sonuna kadar 20 bine yükseltmek olduğunu söyledi.

Altunok; “ Okullarla sınırlı kalmayan evde, işte hayatın her alanında gerçekleşebilen, öğrenmenin yaş, sosyal, ekonomik, kültürel ve herhangi bir statüye bağlı olmadığı, eğitim seviyesine bakılmayan herhangi bir engel olmadan eğitimin, sürdürülebileceğini gösteren temel kavramlardan biridir” dedi.
Altunok; “Farklı öğrenim yaş ve seviyelerindeki bireylerin istihdam edilebilirliklerini    sosyal, kültürel gelişimlerini sağlamak amacıyla bilgi, kültür, beceri ve yeterliliklerini geliştirerek öğrenmeye erişimlerini arttırmak, öğrenen bireyden, öğrenen topluma, öğrenen Niğde’ye bu bağlamda da öğrenen Türkiye’ye doğru bir hedefimiz var” diye konuştu.

Faaliyetlere katılım oranını artırmak adına hizmet odaklı çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirten Niğde Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Altunok, konuşmasına devamla şunları söyledi: 1 Ocak ile 13 Şubat tarihlerinde açılan 450 kursa 6 bin 207 Kadın ve 4 bin 70 erkek olmak üzere 1 aylık gibi bir sürede 10 bin 277 kişiye açtığımız 450 kursla hizmet vermeye devam ediyoruz. Hemen her mahallemizde kadını eğitimle buluşturmak için aile eğitimi, el sanatları, bilgisayar, el becerileri, okuma yazma kursları düzenledik. Zamanla bu kurslar birden fazla olarak uygulanmaya başlıyor. Çünkü bayanlarımızdan kurs açılması yönünde talep geliyor. Bayanlar bu kurslarla ev ekonomisine katkı da sağlıyorlar. Hemen her mahalle ve köyümüzde kurslarımız başladı. Kısacası bu sayede hizmet vatandaşın ayağına gidiyor.
 
 
Editör: TE Bilişim