Eğitim 2023 Derneği Genel Merkezi ve İl Temsilciliği Kayseri’de yoğun bir program tertipledi.
 
 Kayseri İl temsilcisi Kemal Çınar’ın organize ettiği program Genel Merkez yöneticilerinden Gazi Karabulut, Nuh Kabakçı, Ekrem Akar ve Vedat Ali İnam’ın katılımı ile gerçekleşti. Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştimur’un ziyareti ile başlayan program burada üniversite ile birlikte Eğitim 2023 Derneği’nin ortaklaşa bir panel tertiplenmesi noktasındaki ortak kanaatin ardından il milli eğitim müdürlüğündeki incelemelerle devam etti. Şube müdürü Namık Kavraal’ın ziyaretinin ardından İl Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Ayata ile Derneğin eğitim alanındaki çalışmaları aktarıldıktan sonra eğitim alanında Kayseri’de yapılabilecek çalışmalar değerlendirildi.
Daha sonra siyasi partiler, sivil toplum örgütleri ve yerel basın ziyareti gerçekleştirildi. Yapılan ziyaretlerde Kayseri’de 2023 Derneği ile ortaklaşa eğitim, kültür ve yayın hizmetlerinin gerçekleştirilmesi için değerlendirilmelerde bulunuldu.
            Son olarak Kay Tv’de yayınlanan ve Osman Çiftçi İle Necdet Kala’nın moderatörlüğünü yaptığı “Sansür Yok” programına Derneğin Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gazi Karabulut ve Kayseri İl Temsilcisi Kemal Çınar konuk olarak katıldı. Kemal Çınar’ın gün boyunca yapılan çalışmaları aktarmasından sonra Gazi Karabulut bir saatlik canlı yayında şu değerlendirmelerde bulundu.
            “Bireyde bilgi toplumda sevgi için Eğitim 2023, diyerek çıktığımız bu yolda 2023’ün lider ülkesi Türkiye idealine kalıcı, mazi ati doğrultusunda, gelişmeye açık aynı zamanda milli ve ahlaki yapılanmayı esas alan eğitim politikalarını hayata geçirmeye çalışıyoruz.
Bu mücadelemizde gayemiz ne bir siyasi hareket olmak ne de sendikal anlayış ile tavır belirlemektedir. Zaten düşünce dünyamız içerisinde bu faaliyetleri yapan kurum ve kuruluşlarımız bulunmaktadır.
Gayemiz ülkemizin eğitim politikalarındaki aksaklıklarını tespit etmek, tespit ettiğimiz yanlışların doğrularını ortaya koymak, imkanlar dahilinde uygulamaya geçirmektir.
Bu düşünceden hareket ile ülkemizin eğitim yapısına milli, ahlaki ve gelişimci bir yaklaşımla ciddi çözümler sunmayı hedefliyoruz.
Bizler, Eğitim 2023 Derneği olarak önümüzdeki yıllar içerisinde Türkiye’nin eğitim politikasını belirlemeye talibiz. Akabinde, Türk Dünyası ile ortak bir eğitim anlayışı oluşturulması hatta dünyanın gayesizleşmiş eğitim yapısına da ışık tutulması nihai hedeflerimiz içerisinde yer almaktadır.
Bugüne kadar şu çalışmaları gerçekleştirdik:
AB projeleri kapsamında yeterliliğe dayalı istihdam projesi, Üyelerimize yabancı dil eğitimi, 2023’e doğru Türkçe Çalıştayı, Eğitimde başarıyı arttırıcı yöntemler konferansı, SBS, YGS motivasyon konferansları, Meslek standartlarının belirlenmesinde 21 meslek dalına görüş sunulması, Türkiye genelinde teşkilatlanma ve il temsilcileri toplantıları, Panellerin tertiplenmesi, 18. milli eğitim şurasında üç ana başlıkta görüş sunulması.
Önümüzdeki dönemde ise şu çalışmalar planlanmıştır:
Engelli ailelerin eğitimi projesi, Gençlik projeleri, Yüksek öğrenim kız öğrenci yurtları projesi, Kadın istihdamına yönelik etkinlikler, Kültür ve sanat evleri oluşturulması, 2023’e doğru Türkçe kurultayı, 2023’e doğru tarih çalıştayı, Yılın eğitim ödülleri projesi, Mahkum ailelerinin eğitimi projesi”
Karabulut, son olarak Eğitim 2023 Derneği olarak Kayseri’de beklenenden daha fazla bir ilgi ile karşılaştıklarını belirtip bütün Kayserililere teşekkür ederken bu tür faaliyetlerin bütün illerimizde gerçekleştireceğini beyan ederek programı tamamladı.




Editör: TE Bilişim