Milli Eğitim Bakanlığı (Niğde Valiliği) ile Hayırsever Dr. Servet Çetin arasında Bor Merkez Gazi İlkokulunda 8 Ek derslik yapımı için protokol imzalandı.


İlimiz Bor İlçesi Gazi İlkokuluna 8 Ek Derslik Yapımı için Kayseri’de Niğde İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci ve kendisi Niğde’li olup Kayseri’de ikamet eden Dr. Servet Çetin arasında protokol imzalandı.

Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, Hayırsever Dr. Servet Çetin’in Bor Merkez Gazi İlkokulunda 8 derslikli bir okul yaptıracağını söyledi. Ekinci, “ Bu protokol bölgemizdeki diğer iş adamlarına ve hayırseverlere örnek teşkil edecektir. Çok iyi bir işe imza attığımıza inanıyorum. Biliyoruz ki hayırların en güzeli, insana ve eğitime yapılanıdır. Eğitim Bölgemizde de gerçekten böyle bir binaya ihtiyacımız vardı. Kendilerine yaptıkları hayırdan dolayı teşekkür ediyorum. Bizim için feda edilecek hiçbir öğrenci yoktur. Bir öğrencinin elinden tutarak, burs vererek, okulunu ve tahsilini tamamlamasına yardımcı olmak, okul ve bina yaptırmanın bu ülkeye büyük bir hizmet olduğunu unutmamamız gerekiyor.” dedi.

Hayırsever Dr. Servet Çetin, “Niğde’de doğup büyüyen birisi olarak, bana böyle bir fırsatı sundukları için Niğde Valisi Âlim Barut’a ve Niğde Milli Eğitim Müdürümüz Celalettin Ekinci’ye teşekkür ediyorum. Yurtiçi ve yurtdışında birçok yerde çalıştım. Ama Niğde’yi hiç unutmadım. Hep böyle bir isteğim vardı ve bunu gerçekleştirmek istiyordum. Bor ilçemizde Gazi İlkokulunun olduğu bölgede böyle bir ihtiyacın olduğunu biliyordum. Karşılıklı görüşmeler sonrasında protokolü imzaladık ve mutluyum” dedi.

Ekinci, imzalanan protokol ile birlikte inşa edilecek okula ek bina ve eklentilerine “Dr Servet Çetin İlkokulu” isminin verileceğini bildirdi. 

Editör: TE Bilişim