Eğitim-Bir-Sen yönetimi Belediye Başkanı Faruk Akdoğan'ı ziyaret etti.

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Niğde Şube Başkanı Hasan Orhan Eğitim-Bir-Sen yönetim kurulu üyeleri Kenan Duyar, Halis Erçatım, Osman Acar, Ali Osman Doğan, Hacı Özmen ve Mehmet Bozboğa Belediye Başkanı Akdoğan'ı yeni yönetim kurulu olarak ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi verdiler.


EĞİTİM-BİR-SEN 5. OLAĞAN GENEL KURULU YAPILDI

Diğer Yandın, Eğitim-Bir-Sen’in 5. Olağan Genel Kurulu, 21-22 Şubat 2015 tarihlerinde Ankara’da gerçekleştirildi.

 

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu'nun 3 dönem şartı nedeniyle aday olamadığı 5. Olağan Genel Kurula Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanlığına Genel Basın Yayın Sekreteri Ali Yalçın ile Genel Başkan Vekili Ahmet Özer aday oldular.

 

“Vakti Kuşananlar” sloganıyla yola çıkan Ahmet Özer ve ekibi ile “Zirveden Yeni Ufuklara” hedefiyle Bismillah diyen Ali Yalçın ve ekibi tüm Türkiye’yi il il dolaşarak delegelerin desteğini istediler.

 

İki liste ile girilen ve 21-22 Şubat 2015 tarihlerinde Ankara Rixos Otel’de gerçekleştirilen Eğitim-Bir-Sen’in 5. Olağan Genel Kurulu tam bir demokrasi ve kardeşlik şölenine sahne oldu. Delegelerin büyük desteğini alan Ali Yalçın, Eğitim-Bir-Sen’in yeni genel başkanı oldu.

 

5. Olağan Genel Kurulu ile ilgili açıklama yapan Eğitim-Bir-Sen Niğde Şube Başkanı Hasan Orhan;  “Memur-Sen Konfederasyonu'na bağlı Eğitimciler Birliği Sendikası, 14 Şubat 1992 tarihinde eğitimci, şair ve yazar Mehmet Akif İnan ve arkadaşları tarafından kuruldu. Nihayet 25.06.2001 tarihinde kabul edilen 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu ile memurların sendika kurmaları yasal dayanağa kavuşmuş, diğerleri gibi Eğitimciler Birliği Sendikası da bu tarihten sonra tüzel kişilik kazanmıştır. 22 Aralık 2002'de Olağanüstü Kongre ile ilk profesyonel yönetim kurulunu seçen Eğitim-Bir-Sen, hızla üye kayıt ve kurumsallaşma çalışmalarına başlamıştır.

 

Bugün 320 binden fazla üye ile Türkiye’nin en büyük sendikası olan Eğitim-Bir-Sen’imizin 21-22 Şubat tarihinde Ankara’da gerçekleşen demokrasi şöleni tatlı bir rekabet ve kardeşlik duyguları ile sonuçlanması medeniyet tasavvurumuzun göstergesi olmuştur.

 

Eğitim-Bir-Sen’in eskimez Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ile ulaştığı zirveden yeni ufuklara doğru emin adımlarla taşıyacak Ali Yalçın başkanımız ve yeni yönetimini canı gönülden tebrik ediyorum.” dedi. 

Ali YALÇIN’IN Eğitim-Bir-Sen Yeni Genel Merkez Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu:  Ali YALÇIN:  Genel Başkan ,  Latif Selvi: Genel Başkan Vekili , Ramazan ÇAKIRCI:  Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ,  Mithat Sevin: Mali İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı , Şükrü KOLUKISA: Basın Yayın İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı  ,Hasan YALÇIN YAYLA: Mevzuat ve Toplu Sözleşmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı  Atilla OLÇUM: Eğitim ve Sosyal İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı


Editör: TE Bilişim