Türk Eğitim-Sen Niğde Şube Başkanı İhsan Uğraş, Bor Akın Gönen Anadolu Lisesinde “ Ne Mutlu Türk’üm Diyene” sözünün Atatürk büstünden silinip yerine başka bir deyiş yazılmasına sert tepki gösterdi.

 

İhsan Uğraş yaptığı basın açıklamasında ;     Eğitim bir milletin geleceğini inşa eder. Geleceğimiz olan çocuklarımız da okullarda yetişir. Yarınlarımızın yöneticileri olacak çocuklarımız okullarda ne kadar donanımlı ve bilgili yetişirlerse, gelecekte ülkemiz o kadar ileri seviyelere ulaşır.

 

            Öğretmenlerin ve idarecilerin en önemli görevi, yarınlarımızın mimarı olacak öğrencilerimizi en iyi şekilde, yüksek teknolojiyi de kullanarak donanımlı olarak yetiştirmektir. Öğretmenlerimiz ve idarecilerimiz bu yolda, üstelik Milli Eğitim Bakanlığı’nın tüm olumsuzluklarına rağmen fedakarca çalışıyorlar.

 

            Bazı okullarımız eğitim veya sosyal faaliyetlerdeki başarıları ile gündeme gelirken, bazı okullarımız da maalesef eğitim-öğretimin kalitesini artırmak için harcayacakları mesai ve enerjiyi başka alanlarda harcayarak gündeme geliyorlar.

 

            Tıpkı Niğde/Bor Akın Gönen Anadolu Lisesi’nde olduğu gibi.

 

            Bor İlçemizin güzide okullarından olan Bor Akın Gönen Anadolu Lisesi’nin bahçesinde bulunan Atatürk büstünde, Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün “NE MUTLU TÜRK’ÜM DİYENE.” veciz sözü yazılı idi. Ancak birileri “TÜRK” kelimesinden rahatsız olmuş olacak ki sessiz sedasız “NE MUTLU TÜRK’ÜM DİYENE” sözünü kaideden kaldırıvermiş. Yasak savma veya “Ne olacak canım yine Atatürk’ün sözünü yazdık” gibisinden savunmalara girecek şekilde bu veciz sözün yerine “BÜTÜN ÜMİDİM GENÇLİKTEDİR” sözünü yerleştirivermişler.

 

            Son zamanlarda moda olan “TÜRK” kelimesine ve Öğrenci Andına duyulan alerjinin tipik bir örneğinde, Bor Akın Gönen Anadolu Lisesi’nde bir kez daha tanık olduk. Biz beklerdik ki Bor Akın Gönen Anadolu Lisesi eğitimdeki ve sosyal faaliyetlerindeki başarıları ile gündeme gelsin.

 

            Bu işin müsebbibi olanlara hatırlatmakta fayda görüyoruz ve Türk Eğitim-Sen Niğde Şubesi olarak diyoruz ki:

            Beyler;

            Milletimizin milli birlik ve beraberliğinin adı olan Türk kimliğini kaldırmaya, silmeye, yok saymaya hiç birinizin haddi ve hakkı yoktur; gücünüz de yetmez, yetmeyecektir…

            “Türk” kelimesinin ortadan kaldırılması için yapılan çalışmalar, bin yıldır bir ve beraber yaşadığımız; acımızı-sevincimizi, zenginliğimizi-fakirliğimizi,  ağlayışımızı-gülüşümüzü paylaştığımız; etnik kökeni ne olursa olsun millet şuuruyla bir ve beraber yaşadığımız insanlara etnik köken ayrılığı oluşturarak birliğimizi-dirliğimizi yok etme amacı taşımaktadır.

 

            Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin güvencesi altında yaşayan, bu devletin ve bu milletin ekmeğini yiyen, her türlü imkânından faydalanan, ancak “TÜRK” kelimesine alerji duyanlara soruyoruz:

 

“NE MUTLU TÜRK’ÜM DİYENE.” sözü size niye bu kadar battı da sessiz-sedasız bu sözü sildiniz?

 

Sizin göreviniz okulunuzun eğitim-öğretim seviyesini artırmak mıdır, yoksa “TÜRK” ifadesini ne olursa olsun silmek gibi bir misyonunuz mu vardır?

 

Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün “NE MUTLU TÜRK’ÜM DİYENE.” veciz sözünü kendi iradenizle mi sildiniz, yoksa bunun silinmesi için size talimat veren bazı akl-ı evvellerin talimatlarıyla mı hareket ettiniz?

 

Şunu hiç kimse unutmasın… “NE MUTLU TÜRK’ÜM DİYENE.” sözünü ve Türklük gurur ve şuurunu, ne yazıldıkları yerlerden ve ne de bu milletin yüreğinden-gönlünden silemeyeceksiniz.

 

Bunları silecek kadar büyük değilsiniz.

 

Eğer silebileceğinizi düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz. Hiç kimse olmasa bile, unutmayın ki, Türk Eğitim-Sen buna müsaade etmeyecektir.

 

Emin olun, karşınızda her zaman bizi bulacaksınız…”dedi.








KONU İLE İLGİLİ BİR BAŞKA HABERİMİZ İÇİN TIKLAYIN 





Editör: TE Bilişim