KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı’nın KOP Eylem Planı’nda belirlenen amaçlara uygun olarak, ulusal ölçekli stratejiler doğrultusunda okuma kültürünün yaygınlaştırılması ve sürdürülebilirliğinin sağlanmasına yönelik farkındalık oluşturmak için yapılan projelere mali destek sağlayan “KOP Okuyor Projesi” başvurularının değerlendirme süreci tamamlandı ve destek alacak projeler belirlendi.


KOP Okuyor Projesi kapsamında toplamda 609 başvuru gerçekleştirildi ve bu başvurular içerisinden 20 projeye destek sağlanması kararlaştırıldı. Desteklenmeye hak kazanan bu 20 proje arasında, Üniversitemiz İslami İlimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Bayram Ayhan’ın Proje Yürütücüsü, Arş. Gör. Ahmet Vural, Öğr. Gör. Abdullah Şenaslan ve Arş. Gör. Hicret Karaduman’ın Proje Yürütücüsü Yardımcılığını yapacağı “Han Duvarları KOP Yazarlık Atölyesi ve Edebiyat Günleri” adlı proje de yer aldı.


Proje ile Sosyal Yardımlaşma Konusunda Duyarlılık Kazandırmak Hedefleniyor


Han Duvarları KOP Yazarlık Atölyesi ve Edebiyat Günleri Projesi, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’nde öğrenim gören öğrencilere kitap okuma ve şiir sevgisi kazandırma, yazarlık bilgi ve becerilerini geliştirme, kültürel farkındalık oluşturma ve gönüllülük esasına bağlı olarak sosyal yardımlaşma konusunda duyarlılık kazandırmayı hedefleyen tüm yönleriyle sürdürülebilir bir proje olarak öne çıkıyor.
Proje kapsamında beş edebi türden (Hikaye/Öykü, Roman, Deneme, Tiyatro ve Şiir) birer yazar ve şair belirlenecek ve etkinlik kapsamında öğrencilerle belirlenen edebiyatçılar bir araya getirilerek kültür ve sanat faaliyeti gerçekleştirilecek. Ayrıca proje ile öğrencilere hem kitap okuma alışkanlığının kazandırılması hem de yazarlık bilgi ve becerilerinin geliştirilmesi hedefleniyor.


Öncelikli olarak Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi öğrencileri arasından seçilecek toplam 200 öğrenci, “Han Duvarları KOP Yazarlık Atölyesi ve Edebiyat Günleri Projesi”nin hedef kitlesini oluşturuyor. Proje kapsamında gerçekleştirilecek olan şiir okuma yarışmasına ise Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinde eğitim görmekte olan tüm öğrenciler katılım gösterebilecek ve projenin söyleşi ve şiir okuma etkinliği safhası üniversitenin tüm öğrencilerine, personeline ve Niğde halkına açık olarak gerçekleştirilecek.


Proje kapsamında temin edilecek kitapların, bir kısmının en nihayetinde Sevgi Evleri (Koruma Altındaki Çocuklar) ve Huzurevi ziyaretlerinde gönüllü olarak bağışlanması ve bir kısmının ise, şehir merkezinde ve köylerde kütüphanesi bulunan okullara ve Öküz Mehmet Paşa Külliyesi Millet Kıraathanesi’ne gönderilmesi planlanmaktadır.

Editör: TE Bilişim