Niğde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından lise mezunu öğrenciler için açılan üniversiteye hazırlık kursları başarıyı getirdi.

Dershanelerin kapatılmasıyla Üniversiteye giriş sınavlarına hazırlanan öğrenciler için alternatif olarak Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan kurslar meyvesini verdi. Niğde Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan Üniversiteye Hazırlık kurslarına katılan öğrenciler çeşitli üniversitelerin bölümlerini kazanarak büyük bir başarı gösterdi.

Konuyla ilgili bilgiler veren Niğde Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mehmet Altunok yaptığı açıklamada, Halk Eğitim merkezi kurslarının başarılı sonuçlar getirdiğini belirterek; “Dershaneler kapandıktan sonra mezun öğrencilerimizin eğitim öğretim faaliyetlerinin planlamasında sorunlar yaşanacağı düşünülüyordu. Fakat Milli Eğitim Bakanlığımız destekleyici ve eğitici kurslarla beraber mezun öğrencilerimizin boşluğunu doldurma görevini Halk Eğitim Merkezi Müdürlüklerine verdi. Biz Niğde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü olarak Niğde’de alanında söz sahibi olan öğretmenlerimize gittik, kurs taleplerimizi ilettik, öğrencilerimizin durumunu anlattık, hepsi sağ olsun çok sağduyu ile yaklaştı. Bir eğitim öğretim yılını mezun öğrencilerimizle beraber ciddi çalışarak destekleyici ve yetiştirici kurslar düzenledik. Çok önemli neticeler aldık, çok önemli sonuçlar elde ettik. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü olarak bu boşluğu doldurduğumuzu düşünüyorum. Beş ayrı gurup halinde devam eden kurslar 8 ay sürdü. Kurslar (Alan kursları, sayısal, sözel, eşit ağırlık, YGS ve LYS) olarak gruplandırıldı” dedi.

Altunok bundan sonra da yine üniversiteye hazırlık kurslarının devam edeceğini belirterek; “Bakanlığımızın yönergesi doğrultusunda takvim kesinleşecek Ekim ayı başında yeniden başlayacak, Eylül ayı içerisinde arzlarımızı yapacağız bilbordlarla reklamlarla öğrencilerimize ulaşmaya çalışacağız. Mezun öğrencilerimizin liselerden iletişim bilgilerini isteyeceğiz ve kendilerine mesaj yolu ile ulaşacağız. Kapımız tüm mezun öğrencilere açık, destekleyici ve yetiştirici kursları sınava kadar olan tüm süreyi kapsayacak şekilde planlayıp tekrar bu kursları açacağız” dedi.
Altunok ayrıca kurslarda görev alan öğretmenlere de teşekkür ederek; “Ben bu kurslarda görev alan tüm öğretmen arkadaşlarımıza bize destek olan İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze teşekkürlerimi sunuyorum. Tüm öğrencilerimize eğitim öğretim hayatları boyunca başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.
 
 
 
Editör: TE Bilişim