Niğde İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, Ahiler Kalkınma Ajansı Teknik Destek Programı kapsamında hazırlanan 2023 STEM Eğitici Eğitimi´ni ziyaret etti.

Niğde İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge birimince Ahiler Kalkınma Ajansı Teknik Destek Programı kapsamında hazırlanan 2023 STEM Eğitici Eğitimi´ni ziyaret ederek öğretmenlerle bir araya geldi. Ziyarette öğretmenlerle sohbet eden Yaşar, "Bakanlığımızın 2023 Eğitim Vizyonuna uymak, öğretmenlerimizin mesleki yeterliliklerini artırmak ve 2023 eğitim vizyonunda da yer aldığı üzere öğrencilerimizin üst bilişsel becerilerini geliştirmek için çeşitli faaliyetler gerçekleştiriyoruz. Ar-Ge birimizce hazırlanan Ahiler kalkınma ajansı teknik destek projesi ile öğretmenlerimizin yoğun bir şekilde talep ettiği STEM eğitici eğitimimizi başlatıyoruz. İl genelinden çeşitli branşlardan belirlenen öğretmenlerimize vereceğimiz eğitici eğitimi ile eğitim alan öğretmenlerimiz okullarında görev yapan diğer öğretmenlere bu eğitimi verecekler ve eğitim kapsamı giderek genişletilecektir. Sizlerden özellikle ricam almış olduğunuz eğitimi okullarınızda ve çevrenizde en iyi şekilde yaygınlaştırmanızdır. Eğitimin ilimiz ve ülkemiz adına hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, çalışma hayatınızda başarılar diliyorum." dedi.

4 gün sürecek 2023 STEM Eğitici Eğitimi bakanlığımızca Cumhuriyet Anadolu Lisesinde oluşturulan Uzaktan Eğitim Merkezinde gerçekleştiriliyor.
 
Editör: TE Bilişim