Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, TRT Okul Televizyonunda canlı olarak yayınlan ‘Rektörler Anlatıyor’ konulu programın konuğu oldu. 

Üniversite tercihi yapacak öğrenciler ve aileleri için şehrimiz ve üniversitemiz hakkında bilgiler veren Rektör Görür, ilk olarak Niğde’yi tanıttı. Tarihin birçok dönemine tanıklık etmiş olan Niğde’nin 10 bin yıllık bir geçmişe sahip olduğunu belirten Rektör Görür, medeniyetler şehri olarak da tanımlanan Niğde de çok sayıda önemli tarihi eser bulunduğunu ifade etti.

 

Rektör Görür, Niğde’nin tarımda önemli bir yere sahip olması nedeniyle Niğde Üniversitesi bünyesinde adı, kapsamı ve yapılanması çok farklı olan “Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi”nin kurulduğunu ve bu fakültenin Türkiye de bir ilk olduğunu kaydetti. Doğuş Holding tarafından yapımı üstlenilen fakülte ile Türkiye de tarım eğitimine yeni bir pencere açmayı ve yeni bir yaklaşım getirmeyi planladıklarını söyleyen Rektör Görür katkılarından dolayı Doğuş Holding’e de teşekkür etti.

 

Fakülte, bölüm ve programlarla ilgili bilgiler veren Rektör Görür öne çıkan bölüm ve programları anlattı.

 

Program, Rektör Görür’ün yerleşke, birimlerin yerleşimi, ulaşım, barınma ve yurt imkânları ile ilgili bilgiler vermesinin ardından izleyicilerin yönelttiği soruları cevaplandırması ile sona erdi.


Editör: TE Bilişim