Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yasemin Altuncu ve Araş. Gör. Rıza Erhan Akdoğan’ın akademik danışmanlığını yaptığı ve Mühendislik Fakültesi öğrencilerimizin oluşturduğu “Göktürk” takımı, Elektrikli Araç Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından düzenlenen, TEKNOFEST 2020 kapsamında gerçekleştirilen “Elektrikli Araç Yarışları”na katıldı.

Kocaeli’de 1 – 6 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen elektrikli araç yarışlarına katılan Göktürk takımının mensupları yarışların ardından Rektör  Prof. Dr. Muhsin Kar’a ziyarette bulundu.

Rektörlük makamında gerçekleşen ziyarette, Göktürk takımının tüm üyelerine göstermiş oldukları gayret dolayısıyla teşekkür ederek “TÜBİTAK Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları” Katılım Belgelerini takdim eden Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar, Üniversitemizdeki alternatif enerji çalışmaları ile katma değeri yüksek ürünlerin geliştirilmesi konularındaki çalışmalara destek vermeyi sürdüreceklerinin altını çizdi. Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar ayrıca akademik bilgi ve birikimin test edildiği ulusal ve uluslararası düzeydeki yarışların önemli bir tecrübe kaynağı olduğunu da sözlerine ekledi.

 Göktürk takımının akademik danışmanı Araş. Gör. Rıza Erhan Akdoğan ise “Efficiency Challenge Elektrikli Araç yarışlarına Göktürk ekibi olarak her sene olduğu gibi bu senede katılım gösterdik. Yıl boyunca yaptığımız çalışmalar ile beraber gösterdiğimiz emeğin karşılığını alabilmek için gece gündüz çalıştık ve sahneye yepyeni bir Kızılelma ile çıktık. Göktürk ekibi olarak tarihimizden ilham alıp geleceğimizi tasarlamaya devam edeceğiz” diyerek Rektör  Prof. Dr. Muhsin Kar’a ve destek veren tüm sponsorlara teşekkür etti.

Editör: TE Bilişim