Niğde Gökkuşağı Gençlik Derneği Niğde'ye üniversite kayıtları için gelen öğrenci ve yakınlarına ev sahipliği yaparak gerekli tüm adımlarda aile ve öğrencilere yardımcı oluyor.

Güler yüz ve misafirperverliğin Niğde'deki adı olan Gökkuşağı Gençlik  Derneği, Niğde Üniversitesine kayıt yaptırmak için gelen aile ve öğrencilere rehberlik ediyor.  Niğde şehirlerarası otobüs terminalinden başlayan hizmet zinciri öğrencilerin kayıt işlemlerini tamamlayana kadar devam ediyor.

Gökkuşağı Gençlik Derneği tarafından şehirlerarası otobüs terminalinden başlayan ücretsiz servis ile öğrenci ve ailelerine Niğde tanıtılarak kayıt işlemlerinde yardımcı olunuyor.

Gökkuşağı Gençlik Derneğinin faaliyetleri ile karşılaşan öğrenci ve aileleri Dernek Başkanı Karaca başta olmak üzere dernek yönetimine teşekkür ettiler. Niğde Üniversitesine kayıt yaptırmaya aileleri ile birlikte gelen öğrenciler; "Niğde'ye gelirken en çok düşündüğümüz kayıt yaptırma heyecanı içerisinde, nereye ne şekilde gideceğimizdi. Şehribilmediğimiz için ne yapacağımızı düşünerek Niğde'ye geldik. Ancak geldiğimizde gördük ki şehirde Gökkuşağı Gençlik Derneği adı altında bir dernek kurulmuş ve bu dernek vasıtasıyla biz öğrencilere yardımcı olunuyor. Gökkuşağı Gençlik Derneği yönetimi oluşturduğu sistem ile bizleri terminalden ücretsiz araçlarla alıp kayıt işlemlerimizi yaptırmaya kadar yardımcı oluyor. Şehri tanıtıyor. Bu kapsamda dernek başkanı ve yönetimine teşekkür ediyoruz. Niğde'yi kendi memleketlerimizde anlatacağız. Niğde'ye attığımız ilk adım önemliydi. İlk intiba bu şekildeyse bunun nedeni Gökkuşağı Gençlik Derneğidir" dediler.

Karaca; Öğrencilere başarılar diledi

Gökkuşağı Dernek Başkanı Yusuf Karaca; "Niğde'mize gelen üniversite öğrencilerimize yardım etmek, Niğde'mizin misafirperverliğini göstermek acısından oluşturduğumuz sistem ile şehrimize ilk defa gelen öğrenci ve ailelerine yardımcı oluyoruz. Bu şekilde kapsamlı olarak yapılan bu proje Niğde'de bir ilktir. Gökkuşağı Gençlik Derneği Niğde'de gençlerimizin etkinlik yapmaları birlikte hareket edip ihtiyaç ve problemlerine çözüm bulmaları açısından kurulmuştur. Tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.

Burası gurbet değil, sizin eviniz

Gökkuşağı Gençlik Derneği Başkanı Karaca; "Medeniyetlerin yaşatıldığı şehrimize tüm öğrencilerimiz hoşgeldi. Öncelikle şunu belirtmek istiyorum ki; burası gurbet değil, sizin eviniz. Üniversite dönemi bireyin yaşamındaki en önemli dönemlerden birini oluşturur. Öğrencilerimizin bu dönemi bizimle geçirecek olması bizim için bir övünç kaynağıdır. Bu nedenledir ki öğrencilerimize yardımcı olmayı da kendimize görev atlettik" dedi.

 

 

Editör: TE Bilişim