Bilim, Sanayi veTeknoloji Bakanı Nihat Ergün, Türkiye Bilimsel ve Teknoloji Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından hazırlanan üniversitelerin girişimcilik ve yenilikçilik performanslarına göre sıralandığı "Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi"ni açıkladı.

 

Niğde Üniversitesinin endeks sıralamasındaki 50 üniversite arasında 38. sırada yer aldığını belirten Bakan Ergün, endeksi hazırlarken öğretim üyesi sayısı 50'nin altına olan üniversiteleri endekse dahil etmediklerine işaret ederek, bu sene 136 üniversite arasından ilk 50 üniversiteyi seçtiklerini söyledi.

 

Yaptıkları bu sıralamanın en başarılı üniversiteleri gösteren bir sıralama olmadığına vurgu yaparak Ergün, bu endeksin üniversitelerin eğitim kalitesini incelemediğini, girişimcilik ve yenilikçilik konusuyla sınırlı tuttuklarını belirtti.

 

Bakan Ergün, Girişimci ve Yenilikçi Üniversite endeksinin 23 ayrı göstergeye göre sıralandığına dikkati çekerek, endeks oluşturulurken, üniversitelerin bilimsel ve teknolojik araştırma yetkinliğini, patent ve lisansları olup olmadığını, yenilikçilik ve girişimcilik kültürlerini, ekonomik katkı ve ticarileşme gibi temel özelliklerini masaya yatırdıklarını söyledi. 


Editör: TE Bilişim