SODES kapsamında ilimizde yürütülmekte olan projelerden biri olan “Gençliğe Merkez, Gelsin Herkes” projesinin açılış töreni gerçekleştirildi.

 

NİGEDER tarafından yürütülen projenin açılış törenine, Niğde Vali Yardımcısı Hacı İbrahim Türkoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Cengiz Ecemiş, Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ, Sağlık Müdürü Ali Rıza Erdoğan, İl Müftüsü Alaaddin Gürpınar, Aile ve Sosyal Politikalar müdürü Turgut Sak, İl Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Harun Turhan, Milli Eğitim Şube Müdürleri, öğrenciler ve Niğde halkı katıldı.

 

Açılış töreninde bir konuşma yapan Vali Yardımcısı Hacı İbrahim Türkoğlu, “İlimiz SODES kapsamına alınması ile birlikte farklı alanlarda ve farklı kurumlara desteklerimizi sunmaktayız. Bu yıl yapılan değerlendirmeler kapsamında projesi kabul edilen derneklerden birisi olan NİGEDER’in yapmış olduğu Gençliğe Merkez, Gelsin Herkes isimli projenin açılış töreni için buradayız. Temennimiz bu mekânda öğrencilerimizin, gençlerimizin en iyi şekilde faydalanabilmesidir. Bu projelerin yapılmasında ve yürütülmesinde emeği geçen başta Valilik proje birimimiz olmak üzere herkese teşekkür ediyor ve projenin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 

Nigeder başkanı Muhammet Sami Alboğa ise yaptığı konuşmasında, “ NİGEDER olarak kurulduğumuz günden bu yana gençlerimizin sosyal, kültürel ve manevi gelişimlerine katkı sağlamak için faaliyet gösteren bir sivil toplum kuruluşuyuz. Kalkınma Bakanlığı tarafından yürütülen SODES projesi kapsamında kabul edilen “Gençliğe Merkez, Gelsin Herkes” isimli projeyle faaliyet gösterecek Gençlik Merkezimizin açılış töreni için buradayız. Açılacak olan Gençlik Merkezimizle amacımız; İlköğretim ve lise çağındaki gençlerimizin okul haricindeki vakitlerini daha faydalı değerlendirmelerine imkân sunarak onların sosyal, kültürel ve ahlakî gelişimlerine katkı sağlamaktır. Ayrıca, yapılacak olan takviye programlarla, gençlerimizin okul başarılarını artırmak ve onları geleceğe “yetişmiş bireyler” olarak hazırlamaktır. Gençlik Merkezimizin açılış töreninde bizleri yalnız bırakmayan başta Niğde Vali Yardımcımız Hacı İbrahim TÜRKOĞLU olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Niğde de bir ilk olarak açılan Gençlik Merkezimiz, inşallah Niğde’miz ve Ülkemizin geleceği için hayırlı hizmetlerin yapılmasına vesile olur.” dedi.

 

Açılışta İl Müftüsü Alaaddin Gürpınar tarafından dua edildi. Kurdele kesim töreninden sonra Gençlik merkezi protokol ve Niğde halkı tarafından gezildi ve bilgiler alındı.

 

                                                                                                                             

Editör: TE Bilişim