Niğde 5 Şubat Spor Salonu'nda Niğde Gençlik Merkezleri organizasyonunda 'Kim Bilir' sloganı ile 14-25 yaş aralığındaki gençlerin katıldığı iki farklı kategoride 228 öğrencinin katılımıyla Gençler arası Bilgi Yarışması düzenlendi.

5 Şubat Spor Salonu'nda gerçekleşen yarışma öncesi konuşan Gençlik ve Spor İl Müdürü İlker Ötgünlü, yarışmanın gençlerin genel yetenek, genel kültür ve çeşitli alanlara olan ilgilerini artırmak ve kendilerine olan özgüvenlerini göstermelerine fırsat vermek amacıyla düzenlendiğini söyledi. Ötgünlü, "Bizim kültürümüzde istişare ve güven çok önemlidir. Hatta yanlış bir karar alsanız bile istişarenin içinde rahmet vardır. Bu sebeple yarışma gruplarının 3 er kişilik olmasını önemsedik. Bu bağlamda güzel bir yarışma olacağına , kardeşlik iklimini burada da oluşturacağımıza inancım tamdır" dedi.

Niğde Gençlik Merkezleri organizasyonunda 'Kim Bilir' sloganı ile 14-25 yaş aralığındaki gençlerin katıldığı iki farklı kategoride yapılan yarışmada gençlere genel kültür, tarih, sanat tarihi, edebiyat, coğrafya, vatandaşlık, güncel konular, görsel sanatlar, müzik, sayısal mantık ve spor kültürü' konularından seçmeli sorular yöneltildi. Lise kategorisinde 3’er kişiden oluşan 76 grubun katıldığı yarışmada dereceye giren gruplara plaketleri Gençlik ve Spor İl Müdürü İlker Ötgünlü ve jüri üyeleri tarafından takdim edildi.

Editör: TE Bilişim