Niğde Milli Eğitim Müdürlüğü bu yıl uygulamaya koyduğu proje ile okullarda genç yazar ve şairler yetiştirecek.

 

Okullarda kurulan Genç Yazarlar ve Şairler Kulüpleri ile öğrencilerde bulunan yetenekleri ortaya çıkarmayı amaçladıklarını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, “Bizler herkesin okumasını ve yazmasını istiyoruz. Bu ülkenin kurtuluşu okumak ve yazmaktan geçiyor” diye konuştu.

 

Öğretmenlerin sorunlarını, çözüm önerilerini ve yeni eğitim sisteminin anlatıldığı “Öğretmen Buluşmaları” adlı toplantıda konuşan Milli Eğitim Müdürü Ekinci, öğretmenlerle iletişim içinde olabilmek için bu tür toplantıları düzenlediklerini söyledi.

 

İlde görev yapan Türkçe öğretmenleriyle bir araya gelen Ekinci, okuma ve yazmaya büyük önem verdiklerini söyledi. Her öğrencinin çantasında bir tane kitap olması gerektiğini vurgulayan Milli Eğitim Müdürü Ekinci, “Öğrencilerimiz okusun istiyoruz. Dergi, gazete okusun çocuklar. Herkes okusun ve yazsın. Bu ülkenin kurtuluşu zaten okumaktan geçiyor. Eğitimde en çok önemsediğimiz şeylerden birisi de okumak! Genç Yazarlar diye bir projemiz var. Okullarda genç yazarlar kulüpleri kuruyoruz. İstiyoruz ki öğrencilerimiz yazsınlar ve bu yazdıklarını bizler yayımlayalım” şeklinde konuştu.

 

Niğdeli şair ve yazarlar örnek olacak

 

İl genelindeki tüm ilk, orta ve liselerde uygulanmaya başlayan “Genç Yazarlar ve Şairler Kulübü” projesi ile öğrencilerdeki istidatları ortaya çıkarmayı amaçladıklarını belirten Ekinci, Türkçe öğretmenlerine büyük görev düştüğünü ifade etti.

 

Niğde’de doğmuş, büyümüş, yetişmiş şair ve yazarları öğrencilerle buluşturmak istediklerini söyleyen İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, “Ülke ve dünya çapında tanınmış şair ve yazarlarımızla irtibata geçerek onları okullarımızdaki konferans ve seminerlere davet edeceğiz” diye konuştu.







Editör: TE Bilişim