Niğde Üniversitesi, 2013-2014 eğitim öğretim yılında Niğde Zübeyde Hanım Sağlık Yüksekokulu’ndan mezun olan 70 hemşire ve 65 ebe için Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda “Ant İçme” töreni düzenledi.

Büyük bir katılımın olduğu törene Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Bayrak, Niğde Zübeyde Hanım Sağlık Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Nalân Gördeles Beşer, akademik ve idari personel ile öğrenciler ve aileleri katıldı.

Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan tören, Niğde Zübeyde Hanım Sağlık Yüksekokulu mezun öğrencileri adına hemşirelik bölümü öğrencisi Aylin Şahiner’in konuşmasıyla devam etti.

“2013-2014 eğitim-öğretim yılı Hemşirelik ve Ebelik bölümü Ant İçme” törenine hoş geldiniz diyerek sözlerine başlayan Aylin Şahiner; “ 4 yıl çok uzun bir süre gibi görünse de anladım ki çok kısa bir zamanmış. Bu kısa zamanda aldığımız eğitimler bizi sadece hemşirelik ve ebelik mesleğine hazırlamadı. Aynı zamanda hayata da hazırladı. Şahsım ve arkadaşlarım adına kutsallığına inandığımız her adımını emeklerimizle vicdanımızla ruhumuzla yapacağımız mesleğimize bizleri adım adım hazırlayan hocalarımıza huzurunuzda teşekkür ediyorum. Arkadaşlarım ve kendim adıma söz veriyorum ki, emekleriniz boşa çıkmayacak ve mesleğimiz bizlerle daha iyi yerlere gelecektir” dedi.

Aylin Şahiner'in konuşmasının ardından Halk Oyunları ve Ata Sanat Merkezi Halk Oyunları Ekibi de gösterilerini sundu.

Gösterilerin ardından Niğde Zübeyde Hanım Sağlık Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Nalân Gördeles Beşer kürsüye çıktı. Bu gün burada sizlerin huzurunda insanlık için çok değerli olan ve insanlık var oldukça değerini yitirmeyecek olan hemşirelik ve ebelik mesleğine yeni -nitelikli meslek üyeleri katmaktan çok memnunuz diyerek sözlerine başlayan Yrd. Doç. Dr. Nalân Gördeles Beşer; “Yüksekokulumuz genç, dinamik ve çok az sayıdan oluşan bir kadroyla yılmadan usanmadan;  çalışkan, sorgulayan, kendine güvenen, girişimci hemşire ve ebeler yetiştirmek için canla-başla çalışmaktadır. Bu gün geldiğimiz noktaya baktığımızda;  yüksekokulumuz üniversite giriş sınavlarında tercih edilme oranı yüksek okullar arasında olması, mezunlarımız hızla iş bulabilmesi ve birçok özel hastane tarafından tercih edilmesi sevindiricidir. Ve çabamızın boşa gitmediğinin bir göstergesidir. Bu başarıdan dolayı meslektaşlarıma yani yüksekokulumuz öğretim üye ve elemanlarını kutluyor ve teşekkür ediyorum.  Tabi ki bu başarı bir ekip işidir. Huzurlarınızda bize destek olan başata yüksekokulumuz sekreterine ve tüm idari personeline yardımları ve destekleri için teşekkür ediyorum” dedi.

Yrd. Doç. Dr. Gördeles Beşer sözlerini; “ Sizleri üniversitemizden uğurlarken, yaşamınızın her döneminde sağlıklı, başarılı ve mutlu olmanızı diliyor, bilgi ve becerilerini sürekli geliştirmenizi Niğde Üniversitesi mezunu birer ebe ve hemşire olma özelliğini sürekli üzerinizde taşımanızı umut ediyorum" diyerek tamamladı.

Program, Üniversite  Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Bayrak’ın konuşmalarıyla devam etti. Prof. Dr. Bayrak; “Bilim ve teknoloji alanlarında rekabet gücüne sahip bir üniversite olma’’ vizyonuyla hareket eden Niğde Üniversitesi, çeyrek asra yaklaşan geçmişinden edindiği deneyim ve mensuplarından aldığı güçle her geçen gün büyümekte ve gelişmektedir. Belirlenen hedefler doğrultusunda emin adımlarla ilerleyişini sürdüren Üniversitemizde, 2014 yılı itibariyle 7 Fakülte, 3 Enstitü, 3 Yüksekokul, 6 Meslek Yüksek Okulu’nda yaklaşık 20.300 öğrenci eğitim görmektedir. Türkiye’nin 81 ilinden gelen öğrencilerimizin yanı sıra Kosova’dan Kazakistan’a, Nijerya’dan Makedonya’ya kadar dünyanın pek çok farklı bölgesindeki 20’den fazla ülkeden 200’ün üzerinde yabancı uyruklu öğrencide Üniversitemizde eğitim almaktadır” dedi.

Bin bir emek harcayıp büyük fedakârlıklar göstererek, bugünlere getirdiğiniz çocuklarınızın üzerlerine düşen sorumluluğu en iyi şekilde yerine getirmek için ihtiyaç duyacakları eğitimi, Niğde Üniversitesi’nde layıkıyla aldıklarından emin olabilirsiniz diyerek konuşmasını sürdüren Prof. Dr. Mustafa Bayrak; “Çocuklarınızın en mutlu günlerinden birini yaşamak üzere katıldığınız bu tören, emeklerinizin ve fedakârlıklarınızın ne kadar önemli olduğu anlamına da gelmektedir. Çocuklarınızın yetişmesinde gösterdiğiniz gayret ve fedakârlıklarınızdan dolayı sizlere ülkemiz ve milletimiz adına teşekkür ediyor, Hepiniz ayrı ayrı kutluyorum” dedi.

Prof. Dr. Mustafa Bayrak konuşmasını; “Ülkemizi ve milletimize faydalı birer birey olarak yetişmeniz adına her türlü fedakârlığı gösteren aileleriniz ve nitelikli bir eğitim almanız için gece gündüz çalışan hocalarınızın emeklerini boşa çıkarmayacağınıza, edindiğiniz bilgilerle topluma fayda sağlayan bir meslek bilinci ve etiğiyle hareket edeceğinize inancımız tamdır.Bu duygu ve düşüncelerle ant içme töreninizin meslek hayatınızda ortaya koyacağınız başarılara ilk adım olmasını temenni ediyoruz diyerek” sonlandırdı.

Tören önce Ebelik Bölümü sonra Hemşirelik Bölümü öğrencilerinin sahneye çıkmasıyla devam etti. Mezun öğrencilerin Ebelik ve Hemşirelik andını okumalarının ardından mezun öğrencilere belgelerini Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mustafa Bayrak, Niğde Zübeyde Hanım Sağlık Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Nalân Gördeles Beşer, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selen Doğan ve diğer öğretim elemanları verdi.

Ebelik ve Hemşirelik Bölümü mezunları son olarak keplerini fırlatıp yeni bir yaşama adım atmanın keyfini yaşadı.

Editör: TE Bilişim