Remide-Yılmaz Atabek Anadolu Lisesi’nin yayın organı Genç Bakış dergisinin 23. sayısı çıktı. 2004 Yılından beri Niğde’nin eğitim ve kültür hayatına önemli katkılar sağlayan dergi, son sayısında kapak konusu olarak ‘Sosyal Medya İle Çevrimdışı Hayatlar’ başlığı altında sosyal medyanın zararlarını işliyor.

Editörlüğünü Uğur Arıbaş’ın yaptığı Genç Bakış dergisi günümüzde sıkça kullanılan internet platformlarını ele alıyor. İnsanlara faydaları olan sosyal medyanın dengeli kullanılmadığı takdirde nasıl bir tehlikeye dönüştüğü vurgulanıyor. Derginin başyazısında Okul Müdürü Ferudun Soyak, “Sosyal Medyada Kimliğini Arayan Ben” başlıklı yazısı ile internet ortamındaki kimlik arayışına değiniyor. Esma Ergen’in “Ana Kucağı” isimli duygusal şiiri sayfaları süslemiş. İstanbul Mısır Çarşısı’ndaki 115 yıllık lokantanın hikayesini “Niğdeli Pandeli” adıyla Kaan Körken anlatmış. Okulun mezunlarından Hilal Cantekin bu sayıya konuk olmuş. Kapak konusunu “Sosyal Medya İle Çevrimdışı Hayatlar” başlığı altında tüm yönleri ile Uğur Arıbaş ele almış. “Bir Şehrin Yüzünde Birikmek”in nasıl bir duygu olduğunu Bayram Dimli yazmış. Selma Hotamış, “Türkçe Konuştuğunuzdan Emin misiniz” diye soruyor.

Derginin en çok dikkat çeken yazılarından biri olan 45 yıldır günlük tutan adamın hikayesini Uğur Arıbaş aktarmış. Niğde Kalesi ile ilgili az duyulan “Ahmedek” kavramını Erhan Eroğlu anlatıyor. Yine kapak konusu ile ilgili olarak on bin takipçisi olan öğrenci Berk Erol sosyal medyanın ‘zararlarını’ paylaşmış. Niğde Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Arif Pehlivan derginin misafir kalemi olmuş. “Mehter Marşından İstiklal Marşımıza” uzanan geçmişi Ümit Demir yorumluyor. CERN’e giden okulun fizik öğretmeni Erkan Üstün oradaki kazanımlarını okurlarla paylaşıyor. Öğrenciler sosyal medya ilgili fikirlerini Ömer Şakar’ın birer cümlelik derlemesinde ifade ediyor. Genç Bakış’ın mizah sayfasını Ayten Özer hazırlamış. “Serbest Kürsü” ve “Okulumuzdan Haberler” bölümlerinde okulun ve öğrencilerin çalışmalarına yer verilmiş.

   Örnek gösterilen bir çizgide yoluna devam eden Genç Bakış dergisi, geniş okuyucu kitlesi ile birlikte konu seçimi, görsellik ve istikrarlı yayınları ile Niğde’de dergiciliğin marka ismi olarak yerini koruyor. Remide-Yılmaz Atabek Anadolu Lisesi’nin 13 yılda 23 sayıya ulaşan dergisi Niğde içinde olduğu kadar dışında da büyük ilgi görüyor.
 

 
 
 
Editör: TE Bilişim