Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca düzenlenen "Lider Çocuk Tarım Kampı" adı altında İlköğretim 4. sınıf öğrencilerine yönelik, doğa bilinci ve farkındalığı kazandırmak, tarladan sofraya gıda üretim teknolojileri ve gıda güvenirliği hakkında bilgi vermek amacıyla Niğde İl ​Gıda ​ Tarım ve Hayvancılık ​Müdürlüğü refakatinde Niğde Asım ve Zeynep Ecemiş İlkokulundan 20 öğrenci Patates Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünü ziyaret etti.
 
Patates Araştırma Enstitüsü Müdürü Uğur PIRLAK “Enstitümüzün kapılarını anaokulundan üniversiteye kadar tüm öğrencilerimize açtık. Öğrencilerimize özellikle AR-GE bilincini aşılamak, yapılan bilimsel çalışmaları göstermek ve enstitümüzü tanıtmak için kurum olarak bu tip ziyaretlere oldukça önem veriyoruz. Bu ziyaretlerin öğrencilerimizin gelecekteki mesleklerini seçmede önemli bir rol oynadığını da düşünüyorum.” dedi.
 
Patates Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’nde öğrencilere enstitü tanıtımı, patates yetiştiriciliği ve üretim teknikleri ile ilgili sunum yapılırken enstitünün kendi ürettiği özel patates cipslerinden de ikram edildi. Daha sonra öğrencilere Araştırma Kuruluşunun doku kültürü laboratuvarı, ıslah ve mini yumru çoğaltım seraları ve melezleme seraları gezdirilerek yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verildi. Ziyaret sonunda minik öğrencilerin hem çok eğlendikleri hem de birçok yenilik öğrendikleri görüldü.
 
 
Editör: TE Bilişim