Bu yıl ilk defa kış saatine geçilmemesi sebebiyle gece karanlığında okul yollarına düşen  öğrenciler velileri tedirgin ediyor. Niğde'de çalışanlar ise öğrenciler kadar mesailerine sadık değil. 

Haber-Yorum; Selim GÖKEL

Bir ay kadar önce borhaber.net sitemize ulaşan servis şoförleri yaz saati uygulamasının devamından dolayı öğrencilerin daha hava aydınlanmadan okullarda olacağını ve bunun da çeşitli sorun ve tehlikeleri beraberinde getireceğini iletmişlerdi. Bizlerde daha ilk uygulama olduğunu bekleyip görelim hem vatandaş da zaten serzenişlerini iletir diye düşünmüştük. Son zamanda vatandaş bırakın serzenişi bu olaya meydan verenlere rahmet okuyor. 

Niğde'de bazı okullar çok erken ders başı yapıyor. Öğrenciler sabah saat 07;00 olmadan okulda olmak zorunda kalıyorlar. Gün ise 07;20 civarında aydınlanıyor. Okula gitmek için gece karanlığında yollara düşen öğrencilerin velileri çok tedirgin. Gece karanlığında yollara düşen çocuklarının tinerciler ve köpek sürülerinin saldırısına maruz kalabileceklerini iletiyorlar. Çocukların uyumaları gereken saatlerde  tehlike saçan yollarda olmaları velilerin gözlerini arkada bırakıyor.  Bir çok veli okul kapısına kadar çocuklarını getirirken, yaz saati uygulamasından dolayı bırakın uykuyu tam almalarını, kahvaltının bile yapılamadığını iletiyor.

Özellikle taşımalı eğitimle ve servis ile okullarına giden  öğrencilerin servisleri de gece karanlığında  yola çıktığından trafik kazası ihtimali yükseliyor. Sabah saatlerinin çok soğuk olduğunu, yollarda  gizli buzlanların olduğu düşünüldüğünde durum daha da vahimleşiyor.  Çocuklarının gece karanlığında yollarda telef olduğunu ilk derslerini ışık ile yaptıklarını, uyumaları gereken saatlerde ders yaptıkları için hiç bir şekilde verim alınmadığını iletiyorlar. 

 
Editör: TE Bilişim