Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, Gazi Ortaokulu tarafından düzenlenen “Kariyer Günleri” programına katıldı.


Gazi Ortaokulu tarafından düzenlenen “Kariyer Günleri” programına katılan Ekinci, öğrenciler tarafından hazırlanan soruları yanıtladı.

Ortaokuldan liseye geçiş döneminde olan öğrenciler hayatlarına yön verme konusunda bilgi sahibi olmak için okulları tarafından düzenlenen Kariyer Günleri programında İl Milli Eğitim Müdürü Ekinci’ye Eğitim-öğretim konuları, geleceğe yönelik planlamalar, başarıyı arttırmaya yönelik yapılabilecek çalışmalar ve güncel konularda merak ettikleri soruları sordular.

Öğrencilerle böyle bir programda bir arada olmaktan mutlu olduğunu belirten Ekinci “Bizler eğitim camiası olarak eriyen bir mum misali sizlere yardımcı olmaya çalışıyoruz, sizlere katabileceğimiz neler var onun düşüncesi ile işlerimizi yürütmeye çalışıyoruz. Milli eğitim binası olmasa, bizler olmasak önemli değil. Ama sizlerin varlığı bizler için çok önemlidir” dedi.

Öğrencilerin sorularını cevaplarken yer yer de tavsiyelerde bulunan Ekinci, “Sizlerin gelecek üzerine kurulu bir planı olmalı. Yarınlarınız ile ilgili bir hedefiniz bir hayatınız olmalı. Hayatı yaşarken bu şekilde yaşamalısınız. Şu an birçoğunuzun hayalinde bir okul, gidebileceği bir yer var. Peki sonunda bu amaca bu hayalimize ulaşabiliyor muyuz? Bunu iyi düşünmeliyiz. Bu yıl sınava gireceksiniz ve hayatınıza yön vereceğiniz bir dönüm noktasındasınız. Zamanının az ve bu zamanı iyi değerlendirmenizi istiyoruz.” dedi.

Toplumsal değerlere ve kitap okumanın önemine de değinen Ekinci, “Toplumda herkesin değer verdiği bir insan mı yoksa değer verilmeyen biri mi olmak istersiniz? Bu çok önemli. Biz sizi, toplum tarafından benimsenen, değer verilen bireyler olarak görmek istiyoruz. Kitap okuma kültürünüzü geliştirin. Biz biliyoruz ki siz okulunuz olarak bu konuda gayretlisiniz, bu açıdan idareci arkadaşlara ve öğretmenlerinize teşekkür ediyorum. Kitap okumak en önemli konulardan birisidir. Kitap okumak bir ülkeyi kurtarır! Yaptığınız işi en iyi şekilde yapın. Ne olursanız olun en iyisi olun. Yaptığı işi en iyi şekilde yapan kişi hayatında başarılı ve mutlu olur. Hayal kurun ve o hayallerinizin peşinden gidin” dedi.

Okul Müdürü Mehmet Alkan, “İl Milli Eğitim Müdürümüz Celalettin Ekinci’ye programımıza katılımlarından dolayı teşekkür ediyoruz. Okulumuz olarak bu etkinliklerimizi devam ettireceğiz. Başarının yolu başaranları tanımakla geçer. Niğde’de eğitim alanında bir yükselme olduğunu hepimiz görüyoruz. Bizlerden desteğini esirgemeyen ve yanımızda olan Milli Eğitim Müdürümüze teşekkür ediyoruz.” dedi.

Programda öğrenciler tarafından hazırlanan sorulardan sonra Gazi Ortaokulu tarafından düzenlenen kitap okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilerine hediyeleri takdim edildi.









Editör: TE Bilişim