Niğde’de ortaokul öğrencisi Bekir Talha Aydın, 40 TL'lik malzeme ile enjektörden robot kol yaptı. 

Niğde Gazi ortaokulunda düzenlenen bilim fuarının açılışı yapıldı. 6. sınıf öğrencisi Bekir Talha Aydın'ın yaptığı robot kol hem arkadaşlarını hem de öğretmenlerini şaşırttı. Fuarın gözdesi haline gelen 'robot kol' elleri olmayan vatandaşları düşünerek yaptığını söyleyen küçük Bekir, 40 TL harcayarak enjektör ve serum lastiği ile 'Robot kol' yaptı.

Projenin TUBİTAK tarafından ilgi görürse insanlara olacak şekilde tasarlama yapacağını belirten Bekir Talha Aydın, ‘Engelli bazı vatandaşlarımızın elleri olmadığı için bende böyle bir robot el yapmak istedim. İleri ki zamanlarda gerçeklerini de yapacağız. Ben bu robot kolu babam ben ve kuzenimin yardımı ile birlikte yaptık. Yapım aşamasında enjektörler, hortumlar ve bazı plastik malzemeler kullanarak bu robotu elde etmiş oldum. Toplam maliyeti bana 30 ile 40 lira arasında bir maliyeti oldu’’ dedi.

Niğde Gazi Ortaokulu öğretmenleri ve öğrencilerinin hazırladıkları Bilim Fuarı’na, Milli Eğitim Müdürlüğünden Şube müdürleri Sezai Demirhan, Ahmet Demirci, Okul Müdürü Aslan İsmail Yürük, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Editör: TE Bilişim