Niğde Ömer Halidemir Üniversitesi ile Türkiye Bilimler Akademisi ortaklığı ve UNESCO Türkiye Milli Komisyonu’nun işbirliğinde gerçekleştirilmesi planlanan Fotovoltaik Teknolojilerle ilgili Enerji Teknolojileri Yaz Okulu’na başvurular başladı.

Fotovoltaik Teknolojileri Etkinliği 9 – 13 Eylül 2019 Tarihleri Arasında
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Nanoteknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde, Yenilenebilir Enerji ve Önemi, Fotovoltaiklerin Temelleri ve Teknolojileri, Si tabanlı Fotovoltaikler, İnce Film Güneş Pilleri, Organik Güneş Pilleri, Perovskit Güneş Pilleri, Güneş Pilleri Karakterizasyonu, Modül Teknolojileri konularının ele alınacağı Enerji Teknolojileri Yaz Okulu: Fotovoltaik Teknolojileri etkinliği 9 – 13 Eylül 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Etkinliğin son başvuru tarihi ise 31 Ağustos 2019 olarak belirlendi.

Fotovoltaik Teknolojileri Konusunda Ülkemizin Potansiyeli İle İlgili Farkındalık Oluşturmak Hedefleniyor
Fotovoltaik alanda akademik ve profesyonel kariyer yapmak isteyen lisans ve lisansüstü öğrenciler ve konu ile ilgilenen öğretim elemanlarının katılımına açık olan Enerji Teknolojileri Yaz Okulu: Fotovoltaik Teknolojileri etkinliğinde, akademik ve ticari çevrelerden konusunda uzmanların anlatacağı derslerle katılımcılara, güneş enerjisi temelleri ve fotovoltaik teknolojilerin anlatılmasının yanı sıra ülkemizin enerjide dışa bağımlılığını ortadan kaldırılması, güneş enerjisi alanında ülkemizin potansiyelinin ve rekabet gücünün arttırılması noktalarında da bir farkındalık oluşturulması hedefleniyor.

Temel Bilgiler Pratik İle Pekişecek
Etkinlikler kapsamında, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Nanoteknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi altyapısı öğrencilere açılarak özellikle Güneş hücresi üretimi ve testlerinin uygulamalı olarak gerçekleştirilmesi amaçlanıyor. Bu sayede, öğrencilere yaz okulu kapsamında öğretilen Fotovoltaik Teknolojileri temel bilgilerinin pratikle pekiştirilmesinin sağlanması da hedefler arasında yer alıyor.

Ücretsiz Katılım ve Katılım Belgesi
50 kişilik kontenjanın belirlenmiş olduğu Fotovoltaik Teknolojileri Yaz Okulu’na katılım ücretsiz olup programın tamamına devam eden katılımcılara katılım sertifikası verilecek ve yaz okulu katılımcıları için Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Merkez Yerleşkesi içerisinde yer alan Ayhan Şahenk Yurdu’nda, iki kişilik odalarda kahvaltı dahil günlük 20 TL’ye konaklama imkanı da sağlanacak.
Programa katılacak öğrencilerin, öğrenci belgelerini ibraz etmeleri gerekmektedir.
 
 
 

Editör: TE Bilişim