CHP Milletvekili Gürer, Başbakan Yıldırım’a öğrencilere tablet yerine klavyeli bilgisayar dağıtılacak olmasının gerekçelerini sordu Hüsrana uğrayan Fatih Projesi neden değişti?

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Fatih Projesi’nde hedefe ulaşmadan değişikliğe gidilerek, öğrencilere tablet yerine klavyeli bilgisayar dağıtılacak olunmasını,  Başbakan Binali Yıldırım’a yönelttiği yazılı soru önergesiyle, Meclis gündemine getirdi. Ömer Fethi Gürer, bugüne kadar milyarlarca lira harcanan projedeki değişikliğin gerekçelerinin açıklanmasını istedi.

“YENİÇAĞ” KISA SÜRDÜ…

 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, AKP’nin, “Cumhuriyet tarihinin en büyük projesi” olarak duyurduğu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da “yeni bir çağ açıyoruz” diyerek 2010 yılında başlattığı Fırsatları Artırma ve Teknolojiyi İyileştirme Hareketi (FATİH) Projesi’nde bugüne kadar milyarlarca lira harcandığını, 58 ihale ve 110 doğrudan teminin ardından 1 milyon 437 bin tablet dağıtıldığını hatırlattı. 

DAĞITILAN TABLETLER BOZUK MUYDU?

Ömer Fethi Gürer, projede değişikliğe gidilerek, öğrencilere tablet yerine klavyeli bilgisayar dağıtılacak olmasını, Başbakan Binali Yıldırım’a yönelttiği soru önergesiyle TBMM gündemine taşıdı. Projede değişikliğe gidilmesinin sebebini soran CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, bugüne kadar dağıtılan tabletlerin çoğunun bozuk olduğu yönündeki iddiaların doğruluk payının olup olmadığının açıklanmasını istedi. 

 

YERLİ VE MİLLİ YAZILIM HEDEFİ BOŞA MI ÇIKTI?

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Fatih Projesi’nde yapılan değişiklikle yerli ve milli yazılım hedefinin boşa çıkıp çıkmadığını da sorarak, öğrencilere tablet yerine dağıtılacak olan klavyeli bilgisayarların hangi işletim sistemi ile geleceğine açıklık getirilmesini istedi.

ÇOCUKLARIN GELECEĞİ MİKROSOFT SİSTEMİNE Mİ TESLİM EDİLECEK?

Yazılı önergesinde, Başbakan Binali Yıldırım’a “Microsoft işletim sistemine ve uygulamalarına ülke geleceğini ve çocuklarımızı teslim etmek yerine yeni milli projeniz olacak mı?” diye soran CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, eğitim sisteminde  öğretmenlerin gelişimine yönelik bir çalışma yapılıp yapılmayacağına da yanıt verilmesi talebinde bulundu. 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in, Başbakan Binali Yıldırım tarafından yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu yazılı soru önergesinde şu sorular yer aldı: 

1) Milli Eğitim Bakanlığının, 2010’da başlatılan Fatih projesi kapsamında harcanan milyarlarca lira, 58 ihale ve 110 doğrudan alımın ardından 1 milyon 437 bin tablet dağıttıktan sonra uygulamayı değiştirme kararı alarak tablet yerine klavyeli bilgisayar dağıtılması kararını almasının sebebi nedir?

2)    Fatih projesi kapsamında, dağıtılan tabletlerin çoğunun bozuk çıktığı iddiaları doğru mudur?

3)    Klavyeli bilgisayar projenizle tablet projesinden vaz mı geçmiş oluyorsunuz?

4)    Bugüne değin proje için yerli ve milli yazılım, donanım, geliştirme iddianız boşa mı çıkmış oluyor?

5)    Verecek olduğunuz bilgisayarlar hangi işletim sistemi ile gelecek?

6)    Microsoft işletim sistemine ve uygulamalarına ülke geleceğini ve çocuklarımızı teslim etmek yerine yeni milli projeniz olacak mı?

7)    Sadece öğrencileri değerlendirip eleyen sistemlerde başarı aramak yerine öğretmenlerin gelişimine yönelik ne tür çalışmalar yapılmaktadır?

8)    Projeniz kapsamında ilkokullarında kapsama alınacağı haberleri çıkmıştı, doğru mudur?”
 

Editör: TE Bilişim