Niğde’de 111 Fahri Trafik Müfettişinin görev yaptığı, Fahri Trafik Müfettişlerince; 2018 yılı içerisinde kural ihlali yapan 606 araç hakkında tutanak düzenlenmiş ve bu araç sahiplerine 91 bin 940 TL ceza işlem uygulandı. 2019 yılı ilk yedi ayında kural ihlali yapan 288 araç hakkında tutanak düzenlenmiş ve bu araç sahiplerine 80 bin 418 TL ceza işlem uygulanmıştır.

İçişleri Emniyet Genel Müdürlüğünün 15.01.2000 tarih ve 044 sayılı genelgesinde; İlimiz genelinde görev yapan Fahri Trafik Müfettişleri ile yılda en az iki kez toplantı yapılarak, Trafik Polisi ile Fahri Trafik Müfettişleri arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi, çalışmaların değerlendirilmesi ve aksaklıkların giderilmesi yönünde karşılıklı fikir alış verişi yapılması ve sonuçların basın ile paylaşılması istenilmiştir. 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun Ek-6 ıncı maddesine istinaden, 01.05.1997 tarih ve 22976 sayı ile Fahri Trafik Müfettişliği Görev ve Çalışma Yönetmeliği kapsamında; Trafik güvenliğini sağlamak, ülkemizde meydana gelen trafik kazalarının önlenmesi, trafiğin denetiminden ve yönetiminde sorumlu polisimize yardımcı olmak, sürücülerin her yerde ve her zaman denetlendiği hissini vermek, toplumumuzun maddi ve manevi varlığını tahrip eden trafik kazalarını asgari seviyeye indirmek, trafik kural ihlali yapan sürücüler hakkında trafik suçu tespit tutanağı düzenlenmesi ve bu tutanağın ilgili trafik birimlerine teslim edilmesine yönelik olarak, ilimize kayıtlı Fahri Trafik Müfettişlerinin katılımı ile 31/07/2019 günü toplantı yapılmıştır.

Yapılan toplantıda; Fahri Trafik Müfettişlerimize, cep telefonlarından ceza yazma imkânı sunulan F.T.M. Mobil Sistem hakkında eğitim verilmiş, ilimiz trafik güvenliği ile ilgili, bilgi alış-verişinde bulunulmuş, slayt gösterisi ile ülkemize ve ilimize ait kaza istatistikleri değerlendirilmiş, müfettişlerimizce ilimizde görülen sinyalizasyon, altyapı, eğitim ve denetimlerle ilgili görüşleri alınmıştır.

İlimizde 111 Fahri Trafik Müfettişinin görev yaptığı, Fahri Trafik Müfettişlerince; 2018 yılı içerisinde kural ihlali yapan 606 araç hakkında tutanak düzenlenmiş ve bu araç sahiplerine 91 bin 940 TL. ceza işlem uygulanmış, 2019 yılı ilk yedi ayında kural ihlali yapan 288 araç hakkında tutanak düzenlenmiş ve bu araç sahiplerine 80 bin 418 TL. ceza işlem uygulanmıştır. Ülke genelinde Fahri Trafik Müfettişliği müracaatları açılmış olup, gerekli bilgileri Trafik.gov.tr internet adresinden veya Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğümüzden alabileceklerdir.   
 
 
Editör: TE Bilişim